Brand wint laatste Rectavit Ladies Cross

Lucinda Brand heeft haar zesde overwinning van het seizoen behaald. Ze zette deze namiddag de Waaslandcross in Sint-Niklaas op haar naam. De Nederlandse kampioene reed solide naar de overwinning, voor Laura Verdonschot en Annemarie Worst.

Hoewel Brand probeerde de favorietenrol van zich af te schudden door te zeggen dat het parcours meer geschikt was voor Laura Verdonschot, maar al snel in de race bleek dat ze ook op deze snellere omloop niet te stoppen was.

Brand nam al snel een voorsprong door een foutje van Franck in tweede positie. In de achtervolging bundelden Manon Bakker, Marion Norbert Riberolle, Leonie Bentveld, Laura Verdonschot en Annemarie Worst de krachten. Al snel was duidelijk dat een podiumplaats het hoogst haalbare was voor hen tegen een ontketende Lucinda Brand.

De Baloise-Trek leeuwin Brand was ongenaakbaar. Laura Verdonschot rukte zich los samen met Annemarie Worst in de strijd om de tweede plaats. Na een slipper op de schuine kant van Worst, kon Verdonschot de tweede plaats veroveren en moest Worst vrede nemen met de derde podiumplaats.

Norbert Riberolle eindigde knap als vierde en was daarmee de tweede Belgische in de top vijf, voor de jonge Nederlandse Leonie Bentveld.

“In de eerste wedstrijdhelft heb ik zo hard mogelijk gereden om een zo groot mogelijk gat te hebben”, vertelde de Nederlandse kampioene. “Op het einde maakte ik enkele schoonheidsfoutjes, maar dat zette me weer op scherp.”

Een sterke Lucinda Brand wint de laatste manche van de Rectavit Ladies Cross dit seizoen na een demonstratie op het snelle parcours in Sint-Niklaas.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp