Lippens, Kallestrup en Van Den Boer eerste winnaars in Meulebeke

In een zonovergoten domein Ter Borcht waren de nieuwelingen als eerste aan de beurt voor het veldritfeest in Meulebeke. Brent Lippens won bij de eerstejaars nieuwelingen, tezelfdertijd zegevierde de Deense Kallestrup bij de meisjes nieuwelingen. In de tweede wedstrijd van de dag trok Arthur Van Den Boer aan het langste eind.

Matteo Declercq tekende bij de eerstejaars voor de hole shot op de atletiekpiste van Meulebeke. In de eerste ronde vormde zich een ruime kopgroep van negen man. Na twee ronden konden Brent Lippens en Dima Roels zich op de glibberige omloop van de rest onderscheiden. Maar even later moest Roels zijn concurrent laten gaan. Lippens nam de tweede wedstrijdhelft solo voor zijn rekening. Dima Roels werd nog bijgebeend en in de laatste ronde achtergelaten door Giel Lejeune, die zo de tweede plaats opeiste. “Ik heb veel krachten verspeeld door kettingproblemen, maar kon op de bergjes toch het verschil maken,” aldus Lippens na zijn vierde seizoenszege.

Sara Aaboe Kallestrup zegevierde bij de meisjes, die enkele ogenblikken na de eerstejaars nieuwelingen van start gingen. Het Deense talent kon zich meteen onderscheiden en won met een mooie voorsprong. Lore De Geest en Rianne Nieuwenhuis maakten er een spannende strijd van voor de tweede plaats. Nieuwenhuis haalde het finaal van De Geest.

Arthur Van Den Boer wachtte bij de tweedejaars nieuwelingen niet en schudde al in de openingsronde aan de boom. Niemand kon hem nog bijbenen in de rest van de wedstrijd, andermaal een one-man-show van Van Den Boer dus. Leander De Gendt en Keano Geens bundelden de krachten in de achtervolging. “Ik maakte een foutje na de trappen in het slijk en moest Leander laten rijden,” aldus Keano Geens, die vrede moest nemen met de derde plaats achter Van Den Boer en De Gendt. Winnaar Van Den Boer glunderde. “Ik ging er op de eerste brug hard tegenaan en kon meteen een kloof slaan. De rest van de wedstrijd kon ik consolideren en pak zo mijn vijfde overwinning.”

Brent Lippens won bij de eerstejaars nieuwelingen.
Het podium bij de meisjes nieuwelingen.
Arthur Van Den Broek won solo bij de tweedejaars nieuwelingen.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp