Cant sluit jaar in schoonheid af

Sanne Cant sluit in schoonheid het jaar af. In de Ethias Cross in Bredene was de wereldkampioene te sterk voor Anna Kay en Rebecca Fahringer. Voor Cant was het de tweede overwinning van het seizoen. 

De Briste pocketrijdster Anna Kay was in Bredene de renster die als eerste het vuur aan de lont stak. Wereldkampioene Sanne Cant moest in de openingsfase toekijken vanaf de vijfde plek, maar maakte al snel de grote sprong voorwaarts. Op het einde van de eerste ronde had Cant al definitief het commando overgenomen. 

Kay volgde nog even in het spoor van de wereldkampioene, maar in de zware modderstrook aan de materiaalpost kwamen de machtsverhoudingen in de tweede ronde toch naar boven. Zo reed Cant negen dagen nadat ze in Sint-Niklaas de nul van het bord had geveegd in Bredene solo naar haar tweede overwinning van het seizoen. 

“Een mooie manier om het jaar af te sluiten”, genoot Cant van haar triomftocht. “De start was nochtans niet goed. Ik schoot weg op een heuveltje, bleef hangen in een moddertstrook en verloor net voor de materiaalpost heel wat plaats. Even schoot ik in paniek: Toch niet opnieuw een slechte dag. Toen ik in de tweede modderstrook naar voren kon rijden, kwam het goede gevoel terug.”

“Het is plezant om het kalenderjaar met een overwinning af te sluiten. Met het oog op het Belgisch kampioenschap is dit ook een mentale opkikker. Ik voel me de laatste weken steeds beter, hopelijk kan ik in 2020 verder blijven groeien.”

KAY: ‘BETER SEIZOEN DAN VERWACHT’

Anna Kay genoot van haar tweede plaats. “Dit was een Engelse wedstrijd met heel veel draaien en keren en dat ligt mij wel. In de eerste ronde heb ik geprobeerd Sanne te volgen, maar ze was te sterk. Die tweede plaats is ook mooi. De voorbije maanden heb ik mezelf verbaasd. Wat ik heb neergezet, was veel beter dan verwacht.”

Rebecca Fahringer mocht als nummer drie mee op het podium. “Mijn eerste podiumplaats in Europa dit seizoen”, glunderde de Amerikaanse. “Ik had vooraf wel gehoopt op een top drie, dan is het leuk dat het mij ook nog lukt. Even was ik zelfs in strijd voor de tweede plaats, maar misschien was ik net iets te enthousiast. Als ik in België cross, dan staat mijn hooft nooit stil. Ontgoocheld dat het niet is gelukt? Ach nee, alleen met een vierde plaats was ik ontgoocheld.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp