Corsus beloont zichzelf na lange inhaalrace

In een spannende wedstrijd bij de junioren heeft Yordi Corsus het laken naar zich toegetrokken. De youngster van Bert Containers-Pauwels Sauzen pakte na een moeilijke start uit met een indrukwekkende inhaalrace. 

De wedstrijd bij de junioren leek lange tijd uit te draaien op een duel tussen de Nederlander Mika Vijfvinkel en de Belg Toon Van den Bergh. Het duo verzamelde vroeg in de cross een aardige voorsprong, maar kon in het tweede deel van de wedstrijd niet standhouden tegen het geweld dat uit de achtergrond terugkeerde. 

Eerste pikte Niels Ceulemans voorin zijn wagonnetje aan. Na een val van Ceulemans en Vijfvinkel nam Yordi Corsus het commando over. De renner van Bert Containers-Pauwels Sauzen profiteerde optimaal en deelde meteen een uppercut uit aan de concurrentie.

Aan de finish had Corsus alle tijd om zijn zege te vieren, ploegmaats Ceulemans stelde op vijftien seconden zijn tweede plaats veilig. Vroege vluchter Van den Bergh verzekerde zich van de derde podiumplek. 

Corsus: ‘Niet verwacht dat ik nog zou winnen’

“Ik stond op de allerlaatste rij bij de start en werd daarna nog eens opgehouden door een val. Op dat moment had ik nooit verwacht dat ik deze wedstrijd nog zou kunnen winnen. Mijn eerste doel was de top tien, zo zou ik toch nog punten pakken”, aldus Corsus. 

“Uiteindelijk kon ik toch nog voorin aansluiten en profiteerde ik van en val van Ceulemans en die renner van Proximus. Ik kan dus alleen maar tevreden zijn. Volgende week volgt in Beringen een wedstrijd die me met mijn mountainbike-ervaring wel moet liggen. Ik kijk er al naar uit.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp