Daan Soete: “Willen scoren in thuisbasis van ons team”

Zaterdag zijn we aan de vijfde Ethias Cross van het seizoen toe. In Leuven zoeken we naar de opvolgers van Laurens Sweeck en Ceylin del Carmen Alvarado. Bij de mannen is Sweeck opnieuw topfavoriet, maar de mannen van Deschacht-Group Hens-Containers Maes liggen op de loer.

Daan Soete is de kopman bij het Vlaams-Brabantse team en wordt in Leuven geruggensteund door onder meer Vincent Baestaens, Tom Meeusen en Lander Loockx. “We zijn voltallig”, lacht Soete. “Niet toevallig, want Deschacht-Hens Maes heeft zijn thuisbasis in het Leuvense. Guido Verschueren, onze ploegmanager, is dan ook tuk op een goede prestatie. En daar gaan we ons stinkende best voor doen.”

“Natuurlijk is Laurens Sweeck topfavoriet”, beseft Soete. “Maar met Tabor op zondag zal hij ongetwijfeld proberen om op een zo zuinig mogelijke manier te winnen. Daar kunnen wij in blok misschien van profiteren. Normaal is de ploeg van Sweeck in overtal, nu zijn wij dat voor een keertje. We gaan ons vel duur verkopen. En ik onderschat ook Thijs Aerts niet. Die moet zondag niet aan de bak en zal er wellicht van meet af aan invliegen.”

Soete denkt hij conditioneel in orde is om ook zelf een rol van betekenis te spelen. “Het gaat de goede kant op met de vorm. En dit is een parcours waar ik van hou. Ik heb hier in het verleden altijd al graag gereden.”

Ook in de Rectavit Ladies Cross kan het team van Verschueren met Maud Kaptheijns een gooi doen naar winst. Omdat de Ethias Cross Leuven geprangd zit tussen Niel en Tabor kiezen ook bij de vrouwen een aantal toppers voor rust, maar met onder meer Anna Kay, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot en Loes Sels is er toch voldoende kwaliteit om een spannend vertoon te krijgen.

Net als andere Ethias Crossen kan je de wedstrijd ofwel ter plekke ofwel live op VTM volgen.

Programma Ethias Cross Leuven – 13 november 2021

  • 10u00 Jeugdinitiatie
  • 11u00 Junioren Mannen
  • 12u00 G-Sporters
  • 13u45 Elite & jeugd Vrouwen – Rectavit Ladies Cross (live op VTM)
  • 15u00 Elite & U23 Mannen (live op VTM)

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp