De eerste beertjes zijn voor Allaer en Delmé

Nieuwelingen Thorben Allaer en Fausto Delmé hebben in Meulebeke de eerste beertjes in ontvangst mogen nemen. “Het is heel mooi om zo’n grote cross te winnen”, klonk het bij de nieuwelingen in koor.

De eerstejaarsnieuwelingen trokken in Domein ter Borcht in Meulebeke de vierde manche van de Ethias Cross op gang. De naam van de eerste winnaar was al snel bekend. Fausto Delmé, recent nog aan het feest in Knesselare, zette in de eerste ronde een solo op. Zijn tegenstanders zag hij pas terug op het podium.

“Ik was gestart met het idee om te winnen en voelde van bij het begin dat ik voldoende kracht in de benen had om alleen weg te rijden”, glunderde Delmé. “Al kreeg ik het in de laatste ronde wel zwaar en had ik alle moeite om de bergjes op te rijden.” In de strijd om de tweede plaats haalde Rune Boden het voor Arjen Decroo.

Zandbak maakt het verschil

Bij de tweedejaarsnieuwelingen kregen we een spannender wedstrijdverloop. Thorben Allaer en Zander Tielens probeerden al vroeg de wedstrijd naar hun hand te zetten. “Ik kende een goede start en zat meteen vooraan”, aldus Allaer. “In de technische zone kon ik altijd een kloofje slaan, waardoor de anderen meer krachten moesten verspillen.”

In de laatste ronde sloeg Allaer definitief toe in de zandbak. “Ik had een klein gaatje, maar moest daarna nog heel diep gaan om mijn voorsprong vast te houden. Dit is mijn tweede overwinning van ht seizoen, maar ik heb er hard voor moeten werken.” Tielens moest finaal tevreden zijn met een derde plaats, Bern Zimmerman nestelde zich aan de finish tussen Allaer en Tielens op de tweede plek.

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp