Denise Betsema duldt geen tegenstand

Met overmacht heeft Denise Betsema de Exact cross in Zonnebeke op haar naam geschreven. Al in de eerste van zes ronden koos ze voor de vlucht vooruit om uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong te winnen voor Marion Norbert Riberolle. De Amerikaanse Austin Killips mocht als derde mee op het podium.

De kopstart van de Amerikaanse Lauren Zoerner zou uiteindelijk maar een koersfeit met minieme betekenis blijken, want al op de eerste strook in het veld nam Betsema gezwind over om vervolgens ook meteen een voorsprong te nemen op Norbert Riberolle, vooraf beschouwd als de belangrijkste opponente voor de Nederlandse. Daarmee was de toon gezet, een echt duel kwam er niet. Ronde na ronde bouwde Betsema haar voorsprong immers verder uit, Norbert Riberolle deed hetzelfde ten opzichte van de verdere achtervolgsters.

Zo waren de eerste twee plaatsen al snel verdeeld, de strijd om de derde plaats bleef anderzijds boeiend tot het einde. De jonge Nederlandse Leonie Bentveld kon een tijdlang meestrijden voor die podiumplaats, maar gaandeweg moest ze toch haar meerdere erkennen in Killips en Jana Dobbelaere, vorige week Belgisch kampioene geworden bij de clubrensters. De Amerikaanse leek in ronde vier het verschil te kunnen maken, maar Dobbelaere toonde weerbaarheid en kwam een ronde later opnieuw aansluiten. In de slotronde was het dan toch de Amerikaanse die de sterkste bleek.

“Zeker in het vooruitzicht van het WK doet het goed om eindelijk nog eens te kunnen proeven van een overwinning”, stelde Betsema, ondanks een hele rist ereplaatsen nog maar aan haar tweede zege van het seizoen toe. “De dooi had voor een modderige bovenlaag gezorgd en dat maakte het toch wel zwaar. Ik weet dat Marion sterk is in deze omstandigheden, daarom probeerde ik alles uit de kast te halen om snel het verschil te maken. In de slotronde reed ik nog lek, maar toen was het verschil al ruim voldoende om me niet echt zorgen te moeten maken.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp