Denise Betsema maakt er in Hulst perfect weekend van

Denise Betsema was vandaag de beste in Hulst, de laatste manche van de Brico Cross. Betsema remonteerde rond half wedstrijd de snel gestarte Annemarie Worst, die wel haar tweede plaats vasthield. U23-wereldkampioene Inge van der Heijden bevestigde tussen de eliterensters met een derde plaats.

Voor Betsema werd het een perfect weekend. Nadat ze gisteren al de beste was in Middelkerke, torende ze er ook in Hulst met kop en schouders bovenuit. Al was de kopstart wel voor Europees kampioene Annemarie Worst. De renster van Steylaerts-777 nam een tiental seconden voorsprong, maar ze slaagde er weliswaar niet in die bonus uit te bouwen. 

“Ik had een gaatje net na de start en ik dacht: dan probeer ik het maar gewoon”, reageerde ze. “Toen kwam ik mezelf echter een beetje tegen, waarna Denise kwam aansluiten. Zij bleek echt wel de sterkste vandaag.”

Betsema ging op en over haar landgenoot en reed verder onbedreigd naar de overwinning. “Het kostte me in de beginfase wat tijd om positie te kiezen, want er waren weinig stukken waar je kon inhalen”, aldus Betsema na de podiumceremonie. “Het duurde even voor ik kon aansluiten bij Annemarie. Ik kon haar al snel voorbij, waarna ik mijn eigen tempo kon rijden. Dat bleek voldoende voor mijn dertiende van het seizoen.”

Inge van der Heijden werd een mooie derde. De U23-wereldkampioene was daar meer dan tevreden mee. “Een opsteker. Ik kan goed tegen de hitte, zodat ik tijdens de wedstrijd ook geen last van de warmte had. Sinds januari gaat het heel goed, dat heb ik lang kunnen volhouden. Ik ben blij dat ik stilaan kan meedoen met de echte toppers.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp