Dockx domineert van begin tot einde bij nieuwelingen

De eerste overwinning van het seizoen in de Ethias Cross is voor Aaron Dockx. De Belgisch kampioen bij de nieuwelingen reed van start tot finish aan de leiding en rondde zijn solo succesvol af. Bij de eerstejaars nieuwelingen was de overwinning voor Mike Uytterhoeven. 

Als eerstejaars nieuweling domineerde Aaron Dockx het seizoen van begin tot einde en ook als tweede jaars trekt de veldrijder uit Rijkevorsel die lijn gewoon door. Al in de eerste ronde koos de renner van IKO-Crelan voor de vlucht vooruit. Een valpartij en een lekke band in de laatste ronde deed Dockx nog even opschrikken, maar de Kempenaar had dan al voldoende voorsprong om in Eeklo de eerste manche van de Ethias Cross op zak te steken. 

“Een mooi begin van het seizoen”, glunderde Dockx. “Na de B-cross in Steenhuffel van zaterdag is het al mijn tweede overwinning van het jaar. In de laatste ronde zag ik de concurrentie door die val en die lekke band nog wat dichter komen, maar gepanikeerd heb ik nooit. Mijn doel voor dit seizoen? Voor de derde keer op rij Belgisch kampioen worden en zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Of ik overal de primus kan zijn? Dat gaan we proberen, maar dan moet het ook een beetje meezitten.”

In de achtergrond won Kay De Bruyckere de sprint voor de tweede plaats voor Brent Baert. Iben Rommelaere viel als nummer vier net naast het  podium. 

Uytterhoeven primus bij eerstejaars

De zege bij de eerstejaars ging naar een ploegmaat van Dockx: Mike Uytterhoeven. “Het was mijn doel om hier vandaag de zege te pakken. Mijn tactiek was om zo lang mogelijk die tweedejaars te volgen en dat heeft me uiteindelijk ook de overwinning opgeleverd. Mijn ambitie voor dit seizoen? Het Belgisch kampioenschap winnen is de grootste uitdaging.”

Foto’s: ©Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp