Drie op drie voor Nederland bij nieuwelingen

Nederland boven bij de nieuwelingen in de Ethias Cross in Sint-Niklaas. Floris Haverdings greep de macht bij de tweedejaars, de bloemen bij de eerstejaars waren voor Michiel Mouris. Met Mae Cabaca was Oranje ook bij de meisjes aan het feest. 

Een dag na de doortocht van storm Eunice baadde het provinciaal domein De Ster voor de laatste manche van de Ethias Cross in een aangenaam voorjaarszonnetje. Bij de nieuwelingen verschenen er 52 jongens en meisjes aan de start. 

Bij de eerste passage aan de heuvels lagen de podiumplaatsen al vast. Nederlands kampioen Floris Haverdings verhoogde het tempo en kreeg Yoren Vanhoudt en Senn Bossaerts mee in zijn spoor. 

“Ik heb daarna geprobeerd om alleen weg te rijden, maar op dit snelle parcours was het moeilijk om het verschil te maken. Toen ik zag dat de kloof beperkt was, heb ik beslist om te wachten tot de laatste ronde”, aldus Haverdings. 

Onder het beukwerk van Haverdings moest Bossaerts in de slotronde als eerste overboord, op de schuine kant moest ook Vanhoudt finaal de rol lossen. “Daar lag het parcours er toch iets technischer bij en was het mogelijk om een kloofje te slaan en dan vol door te trekken tot de finish.” Voor Haverdings was het al de elfde overwinning van het seizoen, Vanhoudt en Bossaerts hielden hun podiumplaatsen vast. 

Mouris en Cabaca

In de achtergrond fietste de Nederlander Michiel Mouris naar een knappe vierde plek, voldoende voor de zege bij de eerstejaars. Zeno Durie en Lander Artoos vervolledigden het podium. Bij de meisjes nieuwelingen zagen we Mae Cabaca een derde Nedelandse overwinning.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp