Drie op een rij voor Aerts

Is Toon Aerts aan een bekend gezelschapsspelletje begonnen? Op de Avonturenberg in Beringen soleerde de kopman van Telenet-Baloise Lions naar zijn derde overwinning op rij. Eli Iserbyt en Lars Van der Haar vulden het podium verder op.

Op de mijnterril voelde Daan Soete zich met zijn ervaring als mountainbiker goed in zijn sas. De Kempenaar schoot enthousiast uit de startblokken en bepaalde in de eerste ronde het tempo. Toon Aerts, Eli Iserbyt en titelverdediger Quinten Hermans haakten hun wagonnetjes aan.

Soete en Hermans betaalden al snel de tol voor hun snelle start. Wie hoopte op een spannend duel tussen Aerts en Iserbyt kwam echter bedrogen uit. De renner uit Rijkevorsel was in de tweede helft van de cross een maatje te groot voor de West-Vlaming.

Aerts controleerde de wedstrijd en soleerde na winst in de Ethias Cross in Kruibeke en de Superprestige in Gieten al nar zijn derde overwinning van het seizoen. Iserbyt stelde de tweede plaats veilig. In de achtergrond knokte Lars van der Haar zich na een knappe inhaalrace naar de derde plaats.

Aerts: ‘Dacht dat Eli met zijn gewicht in het voordeel was’

Met zijn zege in Beringen heeft Aerts zichzelf verrast. “Ik dacht dat Eli met zijn gewicht, toch wel zo’n 20 kilo minder, in het voordeel zou zijn. Zeker op een droog parcours waar het wattage per kilo nog belangrijker is. Maar in de afdaling heb ik geprofiteerd van de techniek van Daan Soete. Ik heb eerst goed gekeken hoe hij naar benden ging en kon Eli daar iedere keer onder druk zetten.”

Voor Aerts is het zijn derde zege in vier wedstrijden. “De start van het seizoen is veel beter dan verwacht. Het verschil met vorig jaar? Deze zomer heb ik veel plezier op de fiets gehad. Zonder druk programma kon ik een stevige basis leggen en rustig naar de winter toeleven. Vooral op mentaal vlak maakt dat een groot verschil. Iedere week kijk ik enorm hard uit naar het weekend om te crossen.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp