Duel tussen seizoensrevelatie Gerben Kuypers en wegrenners Merlier en Vermeersch

Exact Cross slaat zaterdag nog een keer zijn tenten op in West-Vlaanderen. In het Zonnebeekse kasteeldomein staat het publiek een duel te wachten tussen seizoensrevelatie Gerben Kuypers, eerder al winnaar in Essen, en twee van ’s lands beste wegrenners mét crossverleden: Belgisch kampioen Tim Merlier en wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch.

Gianni Vermeersch heeft er net een tiendaagse stage met zijn ploegmaats van Alpecin-Deceuninck in Spanje opzitten. Aan de zijde van onder meer Mathieu van der Poel stond daarin de voorbereiding op het klassieke voorjaar centraal. “Maar aangezien de Omloop Het Nieuwsblad pas mijn eerste wegwedstrijd is, is een laatste competitieprikkel in het veld zeker nog op zijn plaats”, zegt Vermeersch. “In het verleden was de Kasteelcross meestal moeilijk in mijn kalender in te passen, maar dit jaar kan het wel, omdat ik pas voor het wereldbekercircuit. Noem de Exact Cross in Zonnebeke trouwens gerust een halve thuiscross. Ik woon er amper 15 kilometer af en mijn vriendin geeft les in de plaatselijke gemeenteschool. Aan motivatie zal het mij niet ontbreken.”

Er wacht de wereldkampioen gravel wel de nodige tegenstand. Ook ex-ploegmaat en regerend Belgisch wegkampioen Tim Merlier zakt af naar Zonnebeke. Seizoensrevelatie Gerben Kuypers (winnaar in Essen en vorige zondag nog vijfde op het BK in Lokeren), Ryan Kamp en Vincent Baestaens zijn de voornaamste andere kandidaten voor het podium. “Moeilijk in te schatten of ik hen kan kloppen”, zegt Vermeersch. “De vorm op zich is goed. Maar dat volstaat tegenwoordig niet meer om de concurrenten die meer cross-specifiek getraind hebben te kloppen. Ik ga in elk geval het beste van mezelf geven om mijn crosscampagne met een positief gevoel af te sluiten.”

Bij de vrouwen wordt een duel verwacht tussen Denise Betsema en Marion Norbert-Riberolle. Deze laatste was vorig weekend nog onfortuinlijk op het BK, maar pakte een dag later wel haar revanche door de cross in Otegem op haar naam te schrijven. Ook de jonge Leonie Bentvelt is podiumkandidate.

Net zoals voor alle andere Exact Crossen kan je ook voor de wedstrijd in Zonnebeke terecht bij VTM voor zowel het liveverslag van de vrouwen- als de mannencross als voor de voor- en nabeschouwingen. Het commentaar is van Michel Wuyts en Niels Albert.

Alle praktische info over de Exact Cross in Zonnebeke >>

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp