Eén-twee-drietje voor Pauwels Sauzen-Bingoal

Michael Vanthourenhout heeft na een demonstratie van Pauwels Sauzen-Bingoal de Ethias Cross in Sint-Niklaas gewonnen. De renner kwam over de meet samen met ploegmakker Eli Iserbyt , die hem de zege gunde. Met Laurens Sweeck werd nog een ploegmakker derde.


De kopstart was voor Vincent Baestaens, die als eerste de technische passage indook. De regen had het parcours intussen herschapen in een glijbaan in deze stroken bergop. Een attente Eli Iserbyt plaatste een tussenversnelling en schoot zich naar het wiel van de eenzame leider. De West-Vlaming nam over in de zandstrook en zette de tegenstand meteen onder druk in de eerste ronde. In de technische passage moest Baestaens enkele meters toegeven. Michael Vanthourenhout ging met succes op zoek naar zijn ploegmakker bij Pauwels Sauzen-Bingoal. Het duo van het team van Jurgen Mettepenningen zag hoe Laurens Sweeck, nog eentje uit diezelfde formatie, aandrong, maar probeerde die terugkeer zo lang mogelijk uit te stellen. Sweeck maakte de overstap toch, maar niet zonder enige moeite.


De drie renners van Pauwels Sauzen-Bingoal maakten het mooie weer aan De Sterre. Iserbyt, Vanthourenhout en Sweeck beseften dat dit een fietsende reclamespot was voor hun teamsponsors, dus probeerden elkaar bewust niet uit het wiel te fietsen. Sweeck maakte enkele foutjes langs de vijver en moest toch de rol lossen vooraan. Een ronde lang moest hij achtervolgen, bijna zat hij in het wiel van zijn ploegmakkers. Tot dezelfde schuine strook kwam, opnieuw foutjes maakte en daardoor weer in de achtervolging moest.


De veer bij de kerel uit Schriek was gebroken; het duo vooraan zou over de zege beslissen. Echt wachten op hun ploegmakker zat er overigens niet in: Niels Vandeputte zat met de Zwitsers Kuhn en Rüegg niet eens zo veraf. “Overeenkomen hé”, stelde teammanager Mettepenningen live in de ether van Sporza tegenover de twee leiders. Bij het ingaan van de laatste ronde kreeg Iserbyt even een kloof in het zand, maar de zegekoning hield even in zodat Vanthourenhout weer kwam aansluiten.


Het ging hard tegen hard in de laatste ronde. Iserbyt zette druk, maar Vanthourenhout liet zich niet zomaar wegrijden. Het werd geen sprintje op de finishlijn, maar een akkoordje met Vanthourenhout als winnaar. Sweeck werd derde, zodat het feestje van Pauwels Sauzen-Bingoal compleet was.

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp