Eli Iserbyt en Denise Betsema schenken hun 500 euro aan het goede doel

Tijdens elke manche van de Ethias Cross van afgelopen winter werd er een snelste ronde klassement opgemaakt met respectievelijk 3, 2 en 1 punt voor de renners die de snelste rondes reden tijdens de cross.

Denise Betsema scoorde tijdens het jaar al zoveel punten dat haar zege in dit klassement tijdens de slotmanche in Sint Niklaas niet meer kon afgenomen worden. Naast de cheque van 2500 EUR als winnares mocht ze ook 500 EUR schenken aan een goed doel naar keuze en die gaat naar de Rick Jonckheere Foundation. Denise :”Ik verblijf in de winter vaak in het Grenshotel Jonckheere in Ossendrecht waar zaakvoerder Ronny me vertelde over Rick Jonckheere en dat verhaal heeft me echt geraakt. Daarom was de keuze snel gemaakt om mijn cheque aan dit goeie doel te schenken.”

De Rick Jonckheere Foundation verzamelt geld in dat gaat naar het onderzoek van CVID (Common Variable Immunodeficiency), een ziekte die zich kenmerkt door een verminderd vermogen om infecties te bestrijden. Het afweersysteem van mensen met deze zeldzame aandoening reageert niet goed op virussen en bacteriën met vaak infecties aan keel, neus en oren maar ook longontstekingen en darminfecties tot gevolg. De gemiddelde levensverwachting is dan ook slechts 42 jaar en dus is meer onderzoek nodig.

Bij de mannen was de strijd spannender met een nek-aan-nek race tussen Toon Aerts en Eli Iserbyt. Het was Iserbyt die in de Waaslandcross uiteindelijk de drie punten scoorde en zo nog haasje over speelde met Toon die op één punt strandde. Eli Iserbyt: ”Ik had in aanloop naar de slotmanche samen met mijn vriendin al wat goede doelen geëvalueerd en onze keuze is uiteindelijk op Pelicano gevallen. Het feit dat het Belgische kinderen ondersteunt die leven in armoede was zeker in deze moeilijke corona-tijden voor ons een argument dat de doorslag heeft gegeven. Ik vind het ook belangrijk dat giften van individuen voor 100% doorvloeien naar de kinderen, zonder afhouding van werkingskosten.”

Stichting Pelicano werd 11 jaar geleden opgericht als stichting van openbaar nut teneinde de kinderarmoede op te lossen. Ze zijn uiteraard blij met de gift, zeker door hun nauwe samenwerking met Ethias. Oprichter Christiaan Hoorne: “Wij gaan met de stichting op zoek naar de nodige middelen van bedrijven en particulieren om kinderen in financiële problemen te ondersteunen. Momenteel zijn er zo 1300 kinderen die we ondersteunen op 6 vlakken: 1 warme maaltijd per dag, kledij, medische verzorging, hygiënische verzorging, educatie en sociale integratie via sport en spel. Zoals Eli al aanhaalt is het voor ons belangrijk dat alle schenkingen van individuen integraal naar de kinderen gaan. Ons doel is om de kinderarmoede in België op te lossen dankzij de steun van particulieren en bedrijven en hiervoor zijn we Eli Iserbyt bijzonder dankbaar dat hij bijdraagt in de realisatie van ons doel.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp