Eli Iserbyt: “Ik voel me nog fris in hoofd en benen”

Zaterdag wordt in Sint-Niklaas – dat Kruibeke vervangt – de laatste Ethias Cross van het seizoen gereden. Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Lucinda Brand en Denise Betsema zijn de topfavorieten. Veldritfans kunnen zaterdag zorgeloos en zonder restricties naar Recreatiedomein De Ster afzakken om alle wedstrijden live bij te wonen, enkel het tonen van een Covid Safe Ticket is nog van toepassing.

De rood-zwarte brigade van Pauwels Sauzen-Bingoal torst bij de elite mannen de favorietenrol in de 18de editie van de Waaslandcross. “Die verantwoordelijkheid gaan we niet uit de weg”, aldus Eli Iserbyt, die dit seizoen al goed was voor 14 overwinningen.

“De Ethias Cross wordt live uitgezonden op Sporza en we weten dat onze teammanager Jurgen Mettepenningen elke tv-cross naar waarde schat”, zegt Iserbyt. ‘Met onder meer Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Ryan Kamp en Toon Vandebosch en mezelf hebben we een paar jongens in de ploeg die tuk zijn op een zege. Dat overtal hopen we om te zetten in winst, zoals dat in Brussel gelukt is met Michael Vanthourenhout. Hopelijk kunnen we het ploegenspel spelen. Maar laten we vooral ook het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is”, gaat Iserbyt verder. “Er zijn nog kapers op de kust, zoals Niels Vandeputte, Vincent Baestaens of Corné van Kessel.”

Iserbyt won vorig jaar in Sint-Niklaas en is zelf nog bijzonder gemotiveerd. “Ik voel me nog fris in het hoofd én de benen. Dat moet ook, want eenmaal het veldritseizoen erop zit, draai ik de knop om naar het mountainbiken. Volgend weekend werk ik al twee MTB-wedstrijden af in Turkije. Concreet betekent dit dat ik de conditie niet heb laten verslappen de voorbije weken. Pas na die eerste wedstrijden in Antalya gaat de riem er even af.”

Bij de vrouwen lijken we af te stevenen op een driestrijd tussen Lucinda Brand, Denise Betsema en Annemarie Worst, terwijl ook Sanne Cant haar wederoptreden maakt na een covidbesmetting. Juniorenwereldkampioene Zoe Bäckstedt, Alicia Franck en Manon Bakker zijn belangrijke outsiders voor het podium.

X²O Snelste Ronde

In Recreatiedomein De Ster worden na afloop ook de laureaten van de X²O Snelste Ronde gehuldigd. Bij de mannen is Eli Iserbyt al zeker van de cheque van 2000 euro, bij de vrouwen leidt Denise Betsema, maar komen ook Anna Kay en Yara Kastelijn nog in aanmerking voor eindwinst.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp