Eli Iserbyt pakt eerste seizoenszege in Beringen

Pauwels Sauzen-Bingoal domineert het seizoensbegin niet alleen bij de vrouwen met Fem van Empel, maar ook bij de mannen. Vorige week in Kruibeke trok Michael Vanthourenhout aan het langste eind, in Beringen nam Eli Iserbyt die rol over. Vanthourenhout werd tweede, Lars van der Haar derde.

Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Daan Soete en Tom Meeusen tekenden voor de beste posities in de aanvangsfase. Maar nog in die eerste ronde dikte de kopgroep verder aan. Onder meer Pim Ronhaar, Toon Vandebosch en de minder goed gestarte Toon Vandebosch maakten de aansluiting.

De echte waardeverhoudingen werd duidelijk na een derde wedstrijd, toen een kwartet echt voor afscheiding zorgde. Twee duo’s, notabene: Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout voor Pauwels Sauzen-Bingoal en Lars van der Haar en de toch verrassende Pim Ronhaar van Baloise-Trek. Soete en Meeusen zakten weg.

Voor Vanthourenhout ging het duidelijk niet snel genoeg. De West-Vlaming verdapperde en sloeg een kloof op zijn drie gezellen. Maar een solo zoals in Kruibeke zat er op de mijnterril niet in. Daarvoor was… zijn ploegmaat Eli Iserbyt te sterk. De kopman van de ploeg van Jurgen Mettepenningen reed in één ruk naar zijn ploegmaat toe en liet hem bijna meteen ook ter plaatse.

Van der Haar: “Had de benen niet”
“Ik voelde dat Lars van der Haar de benen niet had, terwijl Pim Ronhaar wat aan het stilvallen was”, vertelde Iserbyt over die actie. “Ik dacht, ik rijd in één ruk naar Michael en dan kunnen we met ons tweeën verder. Maar ik had echt een goede dag en mijn tempo lag blijkbaar te hoog voor Michael. Vorige week sukkelde ik met wat lichte keelpijn, al wilde ik mij daar niet achter verschuilen. Profiteer ik optimaal van nog een lastige trainingsweek in functie van de eerste wereldbekerwedstrijden in de VS.”

Ver achter Iserbyt kwam Van der Haar nog terug tot bij Vanthourenhout, maar in de slotronde moest die de Belg toch weer laten rijden. “Ach, ik was gewoon niet goed genoeg”, was Van der Haar eerlijk. “Ik was gekomen om te winnen, maar had er de benen niet voor. Maar wel een pluim voor mijn jonge ploegmaat Pim Ronhaar, die hier fraai vierde wordt.”

Ronhaar was inderdaad de revelatie met een vierde plek, terwijl op plaatsen vijf, zes en zeven nog drie jongeren finishten: Witse Meeussen haalde het in de sprint van Thibau Nys en Jente Michels. Ryan Kamp, Niels Vandeputte en Lander Loockx maakten de top tien vol.

Eli Iserbyt na een mooie solo in Beringen – foto: © Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp