Eli Iserbyt: ‘Parcours in Eeklo is me op het lijf geschreven’

Iedereen heeft het over Toon Aerts, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Maar daar voegen wij graag Eli Iserbyt aan toe. De jonge-West-Vlaming begint in Eeklo aan zijn allereerste volledige seizoen bij de elite en vindt er een parcours op maat.

“Ik heb een goede zomer achter de rug”, doet de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal zijn verhaal. “Na zowel een individuele – als een ploegstage ben ik klaar voor het veldritseizoen. Ik hoop en vermoed dat ik een stapje vooruit heb gezet, maar pas na een drietal crossen gereden te hebben, kan je zien of je echt progressie hebt gemaakt. Maar het gevoel zit goed, dat zeker.”

Leuk voor de nog altijd maar 21-jarige Bavikhovenaar: in Eeklo vindt hij een parcours op zijn maat. “Heel wat bocht, veel optrekken. Dat ligt mij inderdaad. En het zal best lastig zijn, deze eerste van het seizoen.”

Vanuit zijn Pauwels Sauzen-Bingoalploeg krijgt Iserbyt naar eigen zeggen geen druk opgelegd. “Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck zijn toch de jongens van wie verwacht wordt dat ze het kopmanschap dragen. Zelf wil ik mijn eerste volledige seizoen als eliterenner aanpakken zoals ik mijn eerste seizoen bij de beloften aanpakte. Freewheelend… Dat lijkt me het beste voor mij. Dat is toen in de U23-categorie ook goed uitgedraaid.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp