Ethias Cross boven de doopvont gehouden

Komende zondag 8 september bijt de Ethias Cross Eeklo de spits af van de Ethias Cross én het Belgische crossseizoen. Ethias neemt de fakkel over van Brico als titelpartner én met de gloednieuwe klimcross in Beringen pakt de organisatie uit met een klassieker in wording.

Na drie jaar Brico engageert verzekeringsgroep Ethias zich voor de volgende drie seizoenen als nieuwe titelpartner. “Ethias hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoorde thema’s als mobiliteit, veiligheid, gezondheid en ecologie”, aldus Peter Maris van Ethias. “De fiets is hiervan een mooie illustratie en uiteraard past ook veldrijden perfect binnen dit plaatje.”

Eeklo neemt dit jaar opnieuw de plaats van Geraardsbergen in als de Belgische seizoensopener. Ook Kruibeke, dat in 2018 een sabbatjaar inlaste vanwege de BK-organisatie, staat opnieuw op de kalender. Voorts blijft het programma intact. Na het uitstapje naar de VS volgen dus de manches van Meulebeke, Kruibeke en Beringen. Begin december is Essen aan de beurt om het veldritjaar 2019 af te sluiten aan de kust. Traditiegetrouw trekt de Ethias Cross na het WK nog naar Maldegem en Hulst.

Beringen als instant klassieker


De Ethias Cross Beringen is op 26 oktober een gloednieuwe internationale topveldrit. Op het domein van be-MINE zal een voor de renners èn toeschouwers spectaculaire cross uitgetekend worden op de flanken van de mijnterril. Voor het eerst kan men spreken van een echte klimcross waarbij er na de start in één ruk een hoogteverschil van 58 meter moet overwonnen worden, gevolgd door nog een tweede lus die tot halfweg afdaalt om dan terug naar de top te klimmen. Uniek zijn ook de materiaalpost bovenop de terril en de spectaculaire afdalingen. Een wedstrijd met alle ingrediënten om uit te groeien tot een klassieker op de kalender.

Pechvogel van de dag

Een leuke en ludieke nieuwigheid is de ‘pechvogel van de dag’. Na elke wedstrijd wordt het publiek uitgenodigd om ‘de pechvogel van de dag’ te kiezen. Een hart onder de riem voor als het eens tegenzit. Een kleine attentie die perfect past in de filosofie van de nieuwe naamsponsor.

Kalender Ethias Cross 2019-2020:

  • Eeklo 08/09/2019
  • Meulebeke 05/10/2019
  • Kruibeke 12/10/2019
  • Beringen 26/10/2019
  • Essen 07/12/2019
  • Bredene 30/12/2019
  • Maldegem 05/02/2020
  • Hulst 16/02/2020

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp