Ethias Cross Lokeren en Kruibeke openen internationaal cyclocross-seizoen

LICHT OP GROEN VOOR RAPENCROSS LOKEREN OP 26/9

De kogel is door de kerk. De stad Lokeren heeft zijn fiat gegeven voor de Rapencross in het Park Ter Beuken, op zaterdag 26 september. Weliswaar achter gesloten deuren en met strikte veiligheidsmaatregelen voor renners, omkadering en medewerkers. Dat geldt ook voor de Poldercross in Kruibeke op zaterdag 3 oktober. Deze twee Ethias Crossen luiden de start van het internationale veldritseizoen in.

Zonder toeschouwers en VIP’s, strikte veiligheidsmaatregelen voor ploegen en medewerkers en met wedstrijden voor alleen de elite bij de mannen en vrouwen. Zo kan het internationale veldritseizoen 2020-2021 van start gaan op 26 september in Lokeren en op 3 oktober in Kruibeke. Op beide plaatsen zal het parcours volledig afgesloten zijn, in Lokeren liggen start en aankomst ook niet meer op de openbare weg.

Kurt Vernimmen, organisator van zowel de Rapencross als de Poldercross: “Dat was erg mooi nieuws dat de stad Lokeren ons bracht. Niet alleen voor onszelf, maar voor al wie in de cross zit of er graag naar kijkt. Er is nu duidelijkheid en er kan gereden worden. Mits weliswaar strikte maatregelen in acht te nemen; we zullen het protocol van de KBWB minutieus volgen. Helaas wordt het een seizoensstart zonder publiek, maar het was dat of niks en beide wedstrijden worden sowieso live uitgezonden.”

Ook Golazo, organisator van de overkoepelende Ethias Cross, is tevreden. Christophe Impens: “We hebben samen met de KBWB, andere organisatoren en de ploegen veel voorbereidend werk gedaan om het veldritseizoen toch te kunnen laten starten, ongeveer zoals initieel gepland. Wij zijn de lokale overheden enorm dankbaar om het licht op groen te zetten. Daarnaast zijn we ook blij dat de partners van de Ethias Cross blijven geloven in dit project. Voor de fans is het uiteraard jammer dat ze voorlopig niet ter plaatse kunnen supporteren, maar gelukkig kan alles live gevolgd worden op vtm of hln.be.”

De starturen van beide crossen werden aangepast om de wielerfans via de live tv-uitzending maximaal te kunnen bedienen:

  • Start uitzending: 16u
  • Vrouwen elite: 16u15
  • Mannen elite: 17u30

De Ethias Cross-kalender 2020-2021 start dus in Lokeren en de reeks wordt afgesloten in Eeklo op 13 februari. Leuven is nieuw op de Ethias Cross-kalender.

Lokeren za 26.09.2020 VTM
Kruibeke za 03.10.2020 VTM
Beringen za 17.10.2020 VTM
Leuven za 14.11.2020 VTM
Essen di 22.12.2020 VTM
Bredene wo 30.12.2020 VTM
Maldegem wo 03.02.2021 VTM
Eeklo za 13.02.2021 VTM

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp