Ethias Cross: nieuwe titelpartner voor veldritcircuit op VTM

Ethias, één van de grootste verzekeraars van het land, duikt vanaf komend seizoen het veld in als titelpartner van Ethias Cross, de verzameling veldritwedstrijden met live uitzending op VTM (voorheen Brico Cross). Vanaf september rijden Wout van Aert, Mathieu van der Poel en collega’s hun rondjes in o.a. Kruibeke, Essen of Hulst dus in een Ethias-setting.

“We zijn verheugd dat we met Ethias een titelpartner van formaat hebben kunnen overtuigen van ons project’ zegt Chris Mannaerts, manager van Sport ID, het sportorganisatiebureau achter Ethias Cross. ‘Sinds de start van ons project zijn we de voorbije 3 jaar serieus gegroeid binnen het veldritcircuit. We gaan erop vooruit niet alleen in aantal wedstrijden (van 6 naar 8) maar ook naar belangstelling bij publiek en renners. Zo organiseren we niet enkel de officiële internationale seizoensopener maar is ook onze slotmanche in Hulst in geen tijd uitgegroeid tot een topwedstrijd. Kruibeke en Meulebeke – ook 2 manches binnen Ethias Cross – zijn dan weer de organisaties van het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in respectievelijk 2019 en 2021. Aan kwaliteit en exposure dus zeker geen gebrek. Integendeel’. 

Bewuste keuze 

Ethias kiest dus voor een project in volle groei, en doet dat heel bewust. ‘Bij Ethias hechten we veel belang aan maatschappelijk verantwoorde thema’s als mobiliteit, veiligheid, gezondheid en ecologie. De fiets, in al zijn aspecten, of het nu is om aan (top)sport te doen, om zich veilig en ecologisch verantwoord te verplaatsen, al dan niet gedeeld, om aan de conditie te werken, om toeristische uitstappen te doen, om mobiel(er) te zijn in de stad, of nog om voor te supporteren als toeschouwer van een wielerevent, is hiervan een mooie illustratie. Cyclocross past perfect binnen dit plaatje. En daarom ondersteunt Ethias met veel enthousiasme deze populaire en oer-Vlaamse sport en dit project!’ aldus Peter Maris, head of activation van Ethias. 

De volledige kalender van Ethias Cross wordt later bekendgemaakt, maar de eerste Ethias Cross is wel al duidelijk. Op 8 september is de Ethias Cross in Eeklo de openingswedstrijd van het internationale veldritseizoen. Vlak voor hun vertrek naar de wereldbekerwedstrijd in Amerika zullen de topveldrijders daar al eens hun benen testen rond het Verbauwenbad in Eeklo. De wedstrijd zal LIVE worden uitgezonden op VTM.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp