Ethias Cross trapt Belgisch veldritseizoen af, met publiek!

Volgende zaterdag, 11 september, wordt in Lokeren de 6de editie van de Ethias Cross, een overkoepelende serie van acht topveldritten in België, op gang geschoten. Meulebeke en Maldegem nemen hun plek opnieuw in en dankzij het Covid Safe Ticket is ook het publiek opnieuw welkom! VTM zorgt voor de live-coverage.

We hebben er lang naar gesnakt en volgend weekend is het eindelijk zover, de crossfans kunnen hun helden opnieuw live aanmoedigen. Tenminste wie over een Covid Safe Ticket beschikt. Concreet: iedereen die een vaccinatie- of herstelcertificaat of een negatieve PCR- of antigeentest kan voorleggen. Neem zeker een kijkje op www.ethiascross.be/covid-safe/ zodat je als toeschouwer niet voor verrassingen komt te staan.

Ethias blijft de trouwe titelpartner. “Door onze steun aan sport, hetzij als partner van federaties, hetzij als partner van grote evenementen, zijn we overtuigd dat we met Ethias kunnen bijdragen aan een gezonder en socialer leven”, klinkt het bij de verzekeringsgroep. “Net als iedereen kijken we uit naar events waar we terug samen kunnen genieten van sport. En laat cyclocross nu net de ideale combinatie zijn van amusement en topsport. De Ethias Crossen zijn trouwens een mooie input voor ons gloednieuw platform www.ethiasontour.be, waarop leuke voordelen en wedstrijden te ontdekken zijn.”

Net als de voorbije edities zijn ook dit jaar alle acht de Ethias Crossen in België live te volgen op VTM en via HLN.be. De Nederlandse kijkers kunnen terecht op Eurosport.

De Ethias Cross trapt volgende zaterdag af in Lokeren, net zoals vorige winter is dit de openingsveldrit van het Belgische cyclocrossseizoen. Tijdens de maand september staan er na Lokeren nog drie crossen op het programma: de klimcross in Beringen, de duinencross in Bredene en de cross in Meulebeke, vorig jaar nog decor van de Belgisch kampioenschappen. De Ethias Cross Bredene verhuist van de drukke kerstperiode naar het veldritvoorjaar. Leuven en Essen zorgen verder voor de mooie geografische spreiding van de Ethias Cross, terwijl Maldegem en Kruibeke zich nu al opmaken om begin februari de nieuwe wereldkampioenen te verwelkomen.

De eerder opgestarte concepten Ethias Pechvogel en de X2O Badkamers Snelste Ronde krijgen ook deze winter een vervolg. Bij de Ethias Pechvogel kunnen toeschouwers en tv-kijkers via de website stemmen op de renner (m/v) die in de betreffende wedstrijd met tegenslag kreeg af te rekenen. Als deelnemer kan je dat overigens een gratis fietsverzekering van Ethias opleveren. De X2O Snelste Ronde levert de eindwinnaars (m/v) een cheque van 2000 euro op. Bovendien mag hij/zij ook 500 euro overhandigen aan een goed doel naar keuze.

Kalender Ethias Cross Seizoen 2021-2022:
11 september 2021: Lokeren
18 september 2021: Beringen
25 september 2021: Bredene
02 oktober 2021: Meulebeke
13 november 2021: Leuven
11 december 2021: Essen
02 februari 2022: Maldegem
05 februari 2022: Kruibeke

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp