Exact Cross Sint-Niklaas wordt zaterdag eerste ‘WK’ voor Toon Aerts, Eli Iserbyt jaagt er op 50ste profzege

Op zaterdag 17 februari wordt in provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas de zevende en laatste Exact Cross van het seizoen gereden. Laura Verdonschot en Sanne Cant zullen er de strijd aanbinden met onder andere Lucinda Brand en Annemarie Worst. Bij de mannen jaagt Eli Iserbyt op zijn 50ste profzege en is het uitkijken naar de rentree van Toon Aerts.

Van alle veldritten die op het einde van het seizoen op de kalender staan, is de Exact Cross in Sint-Niklaas veruit de vaakst genoemde. Het zal namelijk de cross zijn waar Toon Aerts na twee jaar opnieuw zijn rugnummer mag opspelden om het veld in te duiken. Geen enkele crosser die harder uitkijkt naar de Exact Cross in Sint-Niklaas dan de Kempenaar. Zoals hij het zelf al omschreef: de drie crossen waar hij nog aan de start staat op het einde van dit seizoen zijn voor hem drie wereldkampioenschappen.

Toon Aerts mag het meteen opnemen tegen de vaste namen uit het veld. Om te beginnen Belgisch kampioen Eli Iserbyt, die op zoek gaat naar zijn vijftigste profzege. Voorts tekenen ook Europees kampioen Michael Vanthourenhout, Niels Vandeputte, Jens Adams, Toon Vandebosch, Joran Wyseure, uittredend winnaar Laurens Sweeck, Pim Ronhaar, Lars Van der Haar en broer Thijs Aerts present in Sint-Niklaas.

Net zoals bij de mannen staat ook bij de vrouwen de winnares van vorig jaar aan de start: Annemarie Worst. Zij zal moeten afrekenen met de nationale kampioenen die ook al op de erelijst in Sint-Niklaas staan: Lucinda Brand en Sanne Cant. Bovendien staat ook vrouw in vorm Laura Verdonschot, winnares in vorige Exact Cross in Maldegem, op de startlijst. Net zoals Marion Norbert Riberolle, Aniek van Alphen, Manon Bakker en Kristyna Zemanova.

Vorig jaar kregen we in Sint-Niklaas twee spannende elitewedstrijden voorgeschoteld, met een secondespel en duels tot op de streep. Met een ongewijzigd parcours doorheen domein De Ster en droge aangename weersvoorspellingen kan het zeker op hetzelfde uitdraaien. Voordat beide elitewedstrijden van start gaan, is het programma van zaterdag met wedstrijden van de nieuwelingen, junioren en G-Sport volledig gevuld.

PRAKTISCHE INFO EXACT CROSS SINT-NIKLAAS

Programma zaterdag 17 februari 2024:

• 10u15 – Nieuwelingen Eerstejaars & Tweedejaars
• 11u00 – Mannen Junioren
• 12u15 – G-sport
• 13u45 – Vrouwen Elite
• 15u00 – Mannen Elite

TV

De Exact Cross Sint-Niklaas voor elite vrouwen en elite mannen is op zaterdag 17 februari vanaf 13u30 live te volgen op Sporza op VRT 1.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp