Feest bij familie Haverdings: na Floris wint ook David

Dubbel feest voor de familie Haverdings in Sint-Niklaas. Na nieuweling Floris was ook junior David aan het feest. In een tactische en snelle cross rekende hij in de slotronde af af met Yordi Corsus en Aaron Dockx.

De Ethias Cross voor junioren was er in Sint-Niklaas eentje voor de liefhebbers van kampioenentruien. Op het snelle parcours rond de zwem- en roeivijver vormde er zich in de eerste ronde een kampioenenkwartet: Nederlands kampioen David Haverdings, Belgisch kampioen Yordi Corsus, Duits kampioen Silas Kuschla en Europees kampioen Aaron Dockx. 

Kuschla moest halfweg cross zijn wagonnetje afhaken, de andere drie gaven elkaar tot de slotronde geen duimbreed toe. “Het parcours was gewoon niet selectief genoeg”, legt Haverdings uit. “Een snelle omloop en veel wind. Dat zorgde voor een tactische strijd.”

In de slotronde moest Dockx als eerste de rol lossen. Corsus probeerde op de zandstrook op het strand een gooi naar de overwinning te doen, maar botste op een verrassende tegenaanval van Haverdings in de grassectie voor de aankomststrook. 

Nummer 20

“Na die aanval van Yordi zat ik al tegen de limiet, maar ik had nog net voldoende kracht om er daarna over te gaan. In de sprint dreigde het nog even spannend te worden. Yordi zat net niet in mijn wiel: moest ik wachten of doorgaan. Ik heb alles uit de kast gehaald. Ik zat volledig dood, maar het was voldoende voor de overwinning.” Corsus kwam finaal als nummer twee over de streep, Dockx mocht als nummer drie mee op het podium. 

Voor Haverdings was het de 20e overwinning van het seizoen. De zege van broer Floris bij de nieuwelingen maakte het feest in de familie compleet. “Het gebeurt wel vaker dat we op dezelfde dag winnen, maar dit is de eerste keer dat we op dezelfde wedstrijd de bloemen mee naar huis nemen. Een extra reden om te vieren vandaag.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp