Fem van Empel domineert Rectavit Ladies Cross Kruibeke

Toptalent Fem van Empel torende in de Rectavit Ladies Cross hoog boven de verzamelde concurrentie uit. Annemarie Worst, die in de beginfase gelijke tred hield, legde beslag op de dichtste ereplaats. Denise Betsema vervolledigde een volledig Nederlands podium.

Van Empel en Worst namen in de Kruibeekse polders meteen het heft in handen. Sanne Cant, Denise Betsema, Marion Norbert Riberolle, Aniek van Alphen en de Française Hélène Clauzel waren in die aanvangsfase de eerste achtervolgsters.

Nog iets voor halfkoers werd duidelijk dat Van Empel de beste van het tweetal was. Worst verloor de aansluiting en gaf steeds meer terrein prijs. Uiteindelijk zou ze wel relatief makkelijk haar tweede plek vasthouden. “De conditie is dan ook niet slecht”, aldus Worst achteraf. “Maar er zijn uiteraard altijd dingen die beter kunnen. Dit was alvast een prima start.”

“Niet tot aan het gaatje”
Fem van Empel dartelde door de Kruibeekse modder en pakte op eenvoudige wijze haar allereerste van het seizoen. En dat zal ongetwijfeld niet haar laatste zijn. “Ik mag inderdaad niet klagen met mijn huidig vormpeil”, trapte ze achteraf een open deur in. “Ik moest vandaag zeker niet tot aan het gaatje en ik voel me best nog fris nu.”

Winst voor Pauwels Sauzen-Bingoal dus, dat overigens ook nog het derde podiumplekje inpalmde, dankij Denise Betsema. Na een mindere start na wat problemen met het versnellingsapparaat, rukte ze beetje bij beetje verder op, wat resulteerde in een derde plek, weliswaar op bijna anderhalve minuut van haar jonge ploegmaat.

Sanne Cant won de strijd voor plaats vier van Aniek van Alphen, Hélène Clauzel en Marion Norbert Riberolle.

© Photopress

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp