Van Der Poel sluit seizoen af in stijl. Podium zonder Belgen.

Wie anders dan Mathieu van der Poel. De wereldkampioen domineerde ook in Hulst, al had hij tot halfkoers een mooie klant aan de Britse beloftenwereldkampioen Tom Pidcock. Die zou uiteindelijk nog Lars van der Haar zien terugkomen. Zo kregen we in Hulst een podium zonder… Belgen.

Tom Pidcock nam de beste start in de Vestingstad. Maar Van der Poel liet niet begaan en beende de beloftenwereldkampioen bij. De twee zouden elkaar een half uur lang gezelschap houden. Tot een klein foutje van Pidcock toch voor het nodige verschil zorgde.

Van der Poel stoomde door naar zijn vierde Brico Cross-zege van het seizoen, zijn 32ste overwinning in totaal, deze winter. Achter hem kreeg Tim Pidcock nog het gezelschap van Lars van der Haar. Die had zich losgewerkt uit een achtervolgend groepje met onder meer Toon Aerts en Eli Iserbyt. Van der Haar ging op en over Pidcock en verzekerde zich zo van de tweede plaats. 

Pidcock hield wel stand op plek drie. Toon van der Haar en Eli Iserbyt maakten de top vijf vol. Ook de afscheidnemende Kevin Pauwels deed het met een zesde plaats verre van slecht. 

“Toch wel blij dat seizoen er op zit”Voor Van der Poel zit het seizoen er op. “Of ik opgelucht ben? Goh, dat valt wel mee, hoor. Het is voor mij uiteraard anders gelopen dan voor Wout van Aert bijvoorbeeld. Dan gaat het net iets gemakkelijker om nog wat verder te doen na het WK. Anderzijds ben ik ook wel blij dat ik de komende weken van de druk verlost ben. De verwachtingen waren hoog.”

Lars van der Haar was opgetogen met zijn tweede plaats. “Dit doet veel deugd. Toen ik in dat groepje met Aerts en Iserbyt verzeilde, wist ik niet goed of het nog goed zou komen. Maar plots kon ik me daar toch uit loswerken en naar Pidcock toerijden. Die was in de eerste koershelft echt wel indrukwekkend, maar in de slotfase bleek ik toch nog iets meer overschot te hebben.

Nederlands kampioenschap

Die Pidcock was ook al tevreden met zijn podiumplek, al genoot hij zichtbaar nog meer van het feit dat hij een half uur lang met Van der Poel had rondgefietst. “Maar rond halfkoers moest ik toch de duimen leggen. Mathieu is echt nog een maatje te groot voor mij.”

Alle renners hadden na afloop trouwens de mond vol over deze Vestingcross. “Wat mij betreft, mogen ze hier gerust een Nederlands kampioenschap organiseren”, liet Lars een balonnetje op. “Deze omloop past me als gegoten en daarna is de sfeer geweldig. Hiervoor ben ik destijds crosser geworden.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp