Huybs sprint op de macht naar nummer vijf

Ward Huybs heeft de Berencross voor junioren gewonnen. De renner van AA Drink Jongerenteam was na een afvallingsrace de sterkste in een sprint met drie. 

Op de snelle omloop in Meulebeke was het moeilijk om het verschil te maken. In de tweede ronde dansten nog een tiental junioren achter elkaar over het wasbord van Domein Ter Borght. De cross werd uiteindelijk een afvallingsrace. 

Na vier rondes bleef er nog een kwartet over: Emiel Verstrynge, Ward Huybs, Jetze Van Campenhout en Jenthe Michels. Verstrynge dook als eerste de zandbak in, maar moest even later na materiaalpech moest voorin afhaken. De podiumplaatsen waren ingevuld, alleen de volgorde moest bepaald worden. 

Huybs trok in de slotronde naar de kop, maar zijn inspanning kon niet voor afscheiding zorgen. De Kempenaar stond echter de leiding niet meer af en maakte het met een machtssprint van op de kop knap af. Michels en Van Campenhout werden respectievelijk tweede en derde. 

Huybs: ‘Nu toewerken naar de wereldbeker’

“Alleen wegrijden op dit parcours was onmogelijk”, blikte Huybs terug op zijn vijfde seizoenszege. “Het was zaak om hier goed gepositioneerd te blijven. Als je hier pech kende, dan was het verhaal afgelopen. In de laatste ronde heb ik van bij het begin bewust de leiding genomen. In de zandbak moest ik even van de fiets, gelukkig kon ik mijn eerste plaats behouden. In een lange sprint was het afzien. Jenthe probeerde nog via de binnenkant te passeren, maar dat had ik goed klein gehouden. Vijf op zes, dat is niet slecht. Nu werk ik via Neerpelt en Gieten toe naar de wereldbeker. Het zou mooi zijn om die trui eens te dragen, al ben ik ook al tevreden met een top vijf.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp