In Kruibeke begon het sprookje voor Toon Aerts

Toon Aerts staat zaterdag aan de start van de Polderscross, op de plek waar hij tien maanden geleden Belgisch kampioen werd. De start van een droom die tot op de dag van vandaag blijft duren.

“Ik beschouw het nog altijd als een eer die trui te mogen dragen”, vertelt Aerts. “Elke keer als ik dat shirt over mijn hoofd trek is er weer dat gevoel van fierheid. Toen ik als jonge renner begon had ik nooit durven dromen dat me zoiets te beurt zou vallen. En nu smaakt het alleen maar naar méér. Net daarom kijk ik zo uit naar de cross in Kruibeke.

Niet alleen omdat die plek voor mij altijd een speciale betekenis zal hebben, maar ook omdat ik mezelf als Belgisch kampioen verplicht voel mijn trui zoveel mogelijk te ‘showen’. Ik wil blijven bewijzen dat ik het echt waard ben dat shirt te dragen, in elke wedstrijd waarin ik aan de start verschijn. Wat Kruibeke betreft: het zou dubbel mooi zijn die stelling te bewijzen uitgerekend op de plek waar dit sprookje begon.”

Het ziet er overigens naar uit dat Aerts opnieuw een parcours op maat krijgt, met dank aan de natte weersomstandigheden van de voorbij dagen. (Modder)spektakel verzekerd.

Tekst: Guy Vermeiren / Foto: ©Photopress

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp