Iserbyt maatje te sterk voor de concurrentie

Eli Iserbyt heeft zichzelf opgevolgd op de erelijst van de Ethias Cross in Lokeren. De Europese kampioen was in de eerste cross van het seizoen een maatje te sterk voor de concurrentie. 

Iserbyt dook als eerste het veld in, maar de Europese kampioen spaarde in de eerste rondes nog even zijn benen. Een groot pakketje renners rolde samen over het parcours in Lokeren. In de derde ronde draaide Iserbyt de gashendel open. Niemand die een antwoord in petto had op de versnelling.

De West-Vlaming had al snel een kloofje van tien seconden en bouwde daarna gestaag zijn voorsprong verder uit. In de achtergrond barstte er een spannende strijd om de tweede plaats los. Michael Vanthourenhout probeerde een een-tweetje te scoren voor Pauwels Sauzen-Bingoal, maar Lars van der Haar beet zich vast in zijn wiel. 

In de slotronde was het vat bij Vanthourenhout af. Van der Haar profiteerde en verzekerde zich van de tweede plaats. Vanthourenhout hield zijn derde plaats vast.

Iserbyt: ‘Kippenvel door het publiek’

“Deze zege was belangrijk om een goed gevoel te krijgen. Op een lastig parcours is dat zeker gelukt. Op de stroken bergop voelde ik dat ik iets beter was dan de rest, al was het niet makkelijk om een voorsprong uit te bouwen. Ik heb een heel uur à bloc moeten rijden. Zeven ronden alleen, dat is lang. Maar dit was geen parcours waar je in het voordeel was als je in het wiel kon rijden.”

Iserbyt genoot van de publieke belangstelling. “Ik kreeg er kippenvel van. Tijdens de wedstrijd was het wennen om de concentratie niet te verliezen, in de finale maakte het publiek het alleen maar mooier. Ik heb er echt van genoten.”

Van der Haar: ‘Heel tevreden met deze vorm’

Van der Haar toonde zich een gelukkige nummer twee. “Ik had niet verwacht hier al zo goed te zijn. Als je naar mijn resultaten van de laatste jaren kijkt, dan begin ik vaak niet zo goed. In die eerste wedstrijden krijg je toch altijd een klap op je long en is het even wennen. Vandaag draaide het wel goed en kan ik alleen maar tevreden zijn. Meer dan de tweede plaats zat er tegen een sterke Eli Iserbyt niet in.”

Vanthourenhout: ‘Nog niet top’

“Eli kon wegrijden door een foutje van mij in een bocht, waardoor de anderen van de fiets moesten. Voor Laurens en mezelf was dat niet slecht. Wij konden de kat uit de boom kijken. Eenmaal de kloof twintig seconden was, heb ik nog geprobeerd om er in één ruk naar toe te rijden. Ik strandde op een tiental seconden en voelde dat ik tekort zou komen. In de finale heb ik nog eens geprobeerd, maar ik ben not niet top. Volgen gaat prima, alleen rijden lukt nog niet. Dat zijn werkpuntjes voor de komende weken.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp