Iserbyt rondt ploegenspel perfect af

De eerste cross na het WK is een prooi geworden voor Eli Iserbyt. De West-Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal rondde in de Parkcross in Maldegem het ploegenspel perfect af. Michael Vanthourenhout en Toon Aerts bezetten het tweede en derde podiumplekje. 

Op het snelle en technische parcours in Maldegem had de eerste helft van de wedstrijd veel weg van een vliegmeeting. Quinten Hermans zorgde voor een hoog tempo, maar het beukwerk van de kopman van het Torman CX Team maakte weinig slachtoffers. Na twee rondes bereikte een peloton van 14 renners de aankomststrook. 

Halfweg cross kwam er dan toch wat afscheiding. Een kwartet – Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout voor Pauwels Sauzen-Bingoal en Quinten Hermans en Corné van Kessel voor Tormans CX Team – zonderde zich lichtjes af, het duo van Jurgen Mettepenningen speelde het ploegenspel het best. 

Na een goede passage van Iserbyt in het zand liet Vanthourenhout professioneel het gaatje vallen, om daarna als een blok aan het been van Hermans en co te hangen. Iserbyt bouwde zijn voorsprong verder uit, al ging Vanthourenhout in de slotfase nog op zoek naar zijn ploegmaat. 

De inspanning van Vanthourenhout kwam echter te laat, Iserbyt vierde in Maldegem zijn negende overwinning van het seizoen. Vanthourenhout stelde de tweede plaats veilig, Aerts reed in een prangende sprint met Van Kessel naar de derde plaats. 

ISERBYT: ‘ZEGE VAN DE PLOEG’

Eli Iserbyt kon in Maldegem profiteren van het perfecte ploegenspel met Michael Vanthourenhout. “Dit is een zege van de ploeg”, besefte ook Iserbyt. “Toen Corné een foutje maakte, deed Michael perfect zijn werk. Jammer dat hij daarna zelf niet meer weg geraakte. Anders hadden we nog samen voor de overwinning kunnen strijden. Ik ben tevreden dat ik het WK goed verteerd heb. Het was mijn doel om daar op het podium te staan. Dat is jammer genoeg niet gelukt, maar het enige wat je kan doen is vooruit kijken. Vandaag heb ik bewezen dat me dat gelukt is.”

VANTHOURENHOUT: ‘WIL NOG EENS MEEDOEN VOOR DE ZEGE’

Michael Vanthourenhout ging in de slotronde nog op zoek naar Eli Iserbyt, maar strandde op tien seconden van zijn ploegmaat. “Toen Eli wegreed, zat ik vast. Ik heb nog geprobeerd om alleen in de achtervolging te gaan, maar Quinten zat meteen in mijn wiel. Dan wist ik dat de overwinning weg was. Op het einde kwam ik nog dichter, maar op dit parcours is het moeilijk om meer dan tien seconden dicht te rijden. Als ploeg hebben we het goed gespeeld, maar hopelijk kan ik de komende weken nog eens meedoen voor de overwinning. Er staan nog zes mooie crossen op het programma.”

AERTS: ‘VOELDE ME NIET ZO FRIS NA  HET WK’

Toon Aerts reed naar de derde plaats na een beklijvende sprint met Corné van Kessel. “Ik had eigenlijk al het verschil gemaakt aan de balken, maar iedere ronde liep het fout in de zandbak. In de laatste ronde was het niet anders. Daardoor kon Corné nog terugkomen en werd het een sprint op het scherpst van de snee. Ik werd wat vastgezet, maar gelukkig kon ik mijn gewicht in de strijd gooien. Dat heeft hij geweten. In het begin liep het nochtans neit soz goed. Ik voelde me niet zo fris na het WK en pas op het einde kwam de power terug. Kan ik iets sneller in koers komen, dan zat er misschien iets meer in.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp