Iserbyt zet feestje van Pauwels Sauzen-Bingoal verder

Eli Iserbyt heeft in Kruibeke voor een drie op drie gezorgd voor Pauwels Sauzen-Bingoal in de Ethias Cross. In de Polderscross was hij een maatje te sterk voor Belgisch kampioen Toon Aerts. Quinten Hermans maakte de top drie vol. 

De eerste wedstrijden van de Ethias Cross leverden voor Pauwels Sauzen-Bingoal al zeges op voor Laurens Sweeck (Eeklo) en Michael Vanthourenhout (Meulebeke). Zaterdag was het in Kruibeke aan Eli Iserbyt. Het feest voor Pauwels Sauzen-Bingoal gaat zo gewoon door.

De 21-jarige winnaar van de wereldbekers in de Verenigde Staten greep in de polders de concurrentie meteen bij de keel. Belgisch kampioen Toon Aerts dook nog wel als eerste het veld in, maar daarna nam Iserbyt het commando over. De West-Vlaming dropte het ene bommetje na het andere. Met succes. Na drie rondes bleven er nog maar drie renners over: Iserbyt, Aerts en Vanthourenhout. 

Die laatste zag na een val zijn kansen op een podiumplaats in het water vallen en bij een nieuwe versnelling van Iserbyt was ook Aerts eraan voor de moeite. De Belgische kampioen moest lossen op het parcours waar hij negen maanden geleden nog naar de nationale titel fietste, maar finishte nog wel als tweede. Quinten Hermans verzekerde zich in de achtergrond van de derde plaats.

Iserbyt: ‘Geen schrik voor een dipje’

Op een indrukwekkende manier heeft Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) de Polderscross op zijn naam geschreven. “Ik voelde me van bij het begin heel goed en heb geprobeerd om de wedstrijd meteen hard te maken”, glunderde de West-Vlaming. “Misschien probeerde ik het iets te vroeg te forceren, maar toen Michael vooraan wegviel, mocht ik niet wachten. Er zaten drie jongens van Telenet Baloise Lions in de buurt, dat was voor mij het sein om door te gaan.”

De teller van Iserbyt staat nu al op drie zeges. “Het succes blijf nu duren, maar zondag komen er in Gieten opnieuw frisse mannen bij. Een dipje? Daar heb ik geen schrik voor. Het seizoen duurt nog lang en het is logisch dat er op een moment een terugval zal komen, maar dat schrikt me niet af. In januari hoop ik dan mijn tweede piek te bereiken.”

Aerts: ‘Het ligt niet aan mezelf dat ik niet win’

Toon Aerts (Telenet Baloise Lions) stond in Kruibeke al voor de vierde keer op het podium. Drie keer werd hij tweede, één keer derde. De Belgische kampioen wordt echter nog niet ongeduldig. “Het is duidelijk dat ik op niveau ben”, klinkt het zelfzeker. “Eli was vandaag gewoon te sterk. Zijn hoog tempo ging vandaag mijn petje net te boven. Die paar procentjes moeten er bij mij nog bij.”

“Het ligt dus zeker niet aan mezelf dat ik nog niet heb gewonnen. Iedere week word ik iets beter en ik heb net een zware trainingsweek in Spanje achter de rug. Volgende week moet ik normaal nog wat frisser zijn. Als die evolutie zich zo blijft doorzetten, dan komt het allemaal wel in orde. De kampioenschappen zijn dit jaar bovendien niet op mijn lijf geschreven, ik ga dus ook niet pieken. Dan is het beter om regelmatig te rijden en zo vaak mogelijk op het podium te eindigen.”

Hermans: ‘Meer dan het hoogst haalbare’

Quinten Hermans (Telenet Baloise Lions) was een gelukkige derde. “Toen ik ze vooraan zag wegrijden, kon ik niet meer reageren. Bij de eerste versnellingen van Iserbyt hing ik al tussen mijn kader. Die derde plaats was vandaag het hoogst haalbare. Zonder die val van Michael Vanthourenhout was ik allicht pas vierde geworden. Ik moet eerlijk zijn: Eli, Toon, Michael en Laurens Sweeck zijn op dit moment gewoon de beste renners.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp