Jens Adams mikt op podium in Beringen

Een van de schaduwfavorieten op winst, morgen in de Ethias Cross in Beringen is Jens Adams. Zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal is in de winning mood én de Kempenaar staat gekend voor zijn klimmerscapaciteiten.

“Ik kan op de weg inderdaad goed uit de voeten als er moet geklommen worden. Maar dat betekent niet dat je automatisch ook in het veld goed uit de voeten kan als het op klimmen aankomt. Anders had ik wel al een keertje de Koppenbergcross gewonnen”, lacht de Minderhoutenaar. “Maar ik kijk wel uit naar Beringen, absoluut. Ik ken het parcours trouwens, want ik ben er al een paar keer met de mountainibike gaan trainen.”

Dat het een lastig weekendje wordt, beseft Adams. “Zaterdag Beringen, zondag Gavere. Dat wordt afzien. Maar voor alle duidelijkheid, ik zal op de mijnterril zeker niet rijden met Gavere in het achterhoofd. Dan blijf je beter thuis. Nee, ik mik daar in Limburg volop op het podium. Al wordt dat niet gemakkelijk met Toon Aerts, Quinten Hermans en Tom Pidcock als voornaamste concurrenten. Dat zijn de mannen in vorm, zagen we vorige week nog.”

Jens zelf kende in Boom en Bern naar eigen zeggen een iets mindere tweedaagse. “Maar los van het voorbije weekend ben ik zeker niet ontevreden van de start van mijn seizoen. Het gaat goed. Die lijn hoop ik dus zeker door te trekken. Ik vermoed dat ik in Beringen ook vanaf de eerste rij kan starten. Niet onbelangrijk met onmiddellijk een eerste steile en smalle strook op het parcours. Anderzijds: op zo’n omloop komt na een paar rondjes iedereen wel op zijn plaats terecht.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp