Junior Jente Michels pakt uit met ware demonstratie

De Polderscross voor junioren is een prooi geworden voor Jente Michels. De Oost-Vlaming haalde het in Kruibeke na een ware demonstratie. 

Michels, bezig aan zijn eerste jaar als junior, zette in de Oost-Vlaamse polders al in de eerste ronde de wedstrijd naar zijn hand. De jongere van Asrog-Pauwels Sauzen nam een verschroeiende start en duldde geen tegenstand in zijn buurt. Daarna bouwde hij gestaag zijn voorsprong verder uit. De nummer twee, Arne Baers, bolde meer dan twee minuten na Michels over de streep. Victor Van de Putte vervolledigde het podium. 

“Het was mij doel om een goede start te nemen en de anderen uit te putten”, blikte Michels tevreden terug op zijn overwinning. “Daarna zat er bij mij geen verval op en kon ik iedere ronde hetzelfde tempo aanhouden. De omloop is wel zwaar, maar dat het verschil met de andere renners zo groot zou zijn, had ik niet verwacht.”

Voor Michels is het de tweede overwinning, nadat hij eerder al in Frankrijk aan het feest was. “Bij het begin van het seizoen was ik al blij met een top tien, maar nu heb ik al een paar keer top vijf gereden en een overwinning in een A-cross. Dat had ik nooit verwacht. Deze vorm wil ik doortrekken tijdens de rest van het seizoen. Mijn volgende doel? Aan de start staan van een wereldbeker. Hopelijk heeft bondscoach Sven Vanthourenhout vandaag gezien wat ik waard ben.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp