Junior Sil De Brauwere pakt uit met lange solo

Sil De Brauwere, vorige week nog vierde in het Belgisch kampioenschap, boekte in Zonnebeke zijn derde overwinning van het seizoen. Na een lange solo ging hij Toon Heirbaut en Tibo Vancompernolle vooraf.

De Brauwere geraakte al snel alleen voorop, Yoren Vanhoudt en de Fransman Hippolyte Loete waren in eerste instantie zijn naaste achtervolgers. Terwijl De Brauwere de situatie de hele tijd onder controle leek te hebben, ontstond er achter hem een heel boeiende strijd voor de dichtste ereplaatsen. Na een lekke band van Vanhoudt kreeg Loete de tweede plaats in handen, maar hij zag even later Tibo Vancompernolle aansluiten en vervolgens van hem wegrijden.

Vancompernolle knabbelde ook wat van zijn achterstand op De Brauwere weg, maar zag anderzijds vanuit de achtergrond zijn ploeggenoot Toon Heirbaut naderen. Die was na een val in de openingsronde achterop geraakt, maar reed een ijzersterke tweede wedstrijdhelft. In de slotmeters reed hij voorbij Vancompernolle naar de tweede plaats.

“Het was zeker niet mijn bedoeling om zo snel alleen op zoek te gaan naar de overwinning”, zei De Brauwere. “De renner voor mij maakte echter een fout, ik had enkele goede passages op de lastige stroken en zo ontstond er een kloof. Dan besliste ik maar om door te gaan. In de tweede wedstrijdhelft maakte ik zelf ook wat foutjes, maar het verschil bleef altijd voldoende groot.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp