Kaptheijns overwint dipje en opent seizoen met zege

Maud Kaptheijns heeft in Eeklo de eerste manche van de Ethias Cross voor vrouwen gewonnen. In de slotronde rekende de kopvrouw van Pauwels Sauzen-Bingoal af met Inge van der Heijden en de verrassend sterke Anna Kay. 

In eerste instantie had Maud Kaptheijns de slag voorin gemist. Na een snelle start zakte de Nederlandse van Pauwels Sauzen-Bingoal er plots door en vormde er zich voorin een kwartet met Loes Sels, Inge van der Heijden, Anna Kay en Shirin van Anrooij. Met een sterke comeback in de tweede helft van de wedstrijd slaagde Kaptheijns er toch in om de kloof helemaal te dichten. 

Daarmee was haar honger van nog niet gestild. Kaptheijns trok door, Sels en van Anrooij moesten definitief de rol lossen. Het podium – Kaptheijns, van der Heijden en Kay – was weg en moest alleen nog haar volgorde krijgen.

De 20 jaar jonge Kay was de verrassing van de dag en bleef verbazen. In de slotfase dropte de Briste zelfs nog een bommetje, zonder succes. De vele werken van Kaptheijns werden beloond. In de slotronde nam ze in de sprint vlot de maat van Van der Heijden. Kay legde beslag op de derde plaats. 

Kaptheijns: “Deze zege doet heel veel deugd”

Vorig jaar boekte Kaptheijns maar één overwinning, in Eeklo was het meteen prijs. “Na een zomer waarin ik veel heb veranderd, doet deze overwinning heel veel deugd. Ik hunkerde naar deze overwinning. Vorig jaar kon ik maar één keer winnen, daar cross ik niet voor.” 

Ook op mentaal vlak was het een belangrijke zege voor Kaptheijns. “Dankzij mijn trainer heb ik heel veel vertrouwen gekregen. In een cross moet je in je hoofd ook goed voelen. Was dat vandaag niet het geval, dan had ik in de tweede ronde al afgegeven en was ik tevreden geweest met plaats vijf. Nu ben ik erin blijven geloven en ben ik alles blijven geven.”

Kaptheijns zakte na een goede start even weg. “Ik had met mijn trainer nochtans afgesproken om niet volle gas te openen, maar bij de start kon ik dat toch niet laten. Als je in die eerste ronde als vijfde of zesde op de heuvel zit, dan moet je misschien afstappen. Dat wilde ik niet. Daarom heb ik toch alles gegeven, maar die inspanning moest ik even later al bekopen.”

Foto’s: ©Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp