Kenay De Moyer dicteert de wet van de sterkste

Kenay De Moyer mag de Berencross voor junioren op zijn palmares bijschrijven. De Oost-Vlaming van Tormans-Acrog rekende in Meulebeke af met een trio van Bert Containers-Pauwels Sauzen. Hij zit dit seizoen al aan vier overwinningen.

Derde keer, goede keer. Voor Kenay De Moyer waren het in de Ethias Cross in Meulebeke geen loze woorden. De junior van Tormans-Acrog nam van bij de start de wedstrijd in handen, hij had finaal drie aanvalspogingen nodig om de concurrentie van zich af te schudden.

De Moyer stak in de eerst ronde een eerste keer het vuur aan de lont, maar zag met Kay De Bruyckere, Viktor Vandenberghe en Iben Rommelaere drie pionnen van Bert Containers-Pauwels Sauzen terugkeren.

“Zo werd het een spannende wedstrijd”, beseft De Moyer. “Ik wist dat ik met die jongens rekening moest houden en moest opletten dat ze me niet in de tang zouden nemen. In de technische zones probeerde ik iedere keer de kop te nemen.”

Vierde zege

Halfweg cross nam De Moyer een tweede keer afstand. De Oost-Vlaming sloeg een kloofje van tien seconden. “Ik zag echter dat Kay en Viktor terug naderden en heb beslist om mijn krachten te sparen voor de laatste ronde. Nog één keer alles of niets spelen.”

Het werd alles. De Moyer dook als eerste de zandbak in en trok de gashendel een laatste keer open. “Dan wist ik dat ik er dicht bij zou zijn. Bij het opdraaien van de piste was ik zegezeker. Van de wegwedstrijden wist ik dat ik nog een goede sprint in de benen had.”

De Moyer stak zo al voor de vierde keer dit seizoen de armen in de lucht. “Vier zeges in vijf wedstrijden, dat is geen slecht gemiddelde, hé”, glunderde De Moyer. De Bruyckere sprintte naar de tweede plaats, Vandenberghe vervolledigde het drietal op het podium.

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp