Laura Verdonschot verzilvert WK-vorm en wint Exact Cross Maldegem

Laura Verdonschot trekt haar WK-vorm door en heeft in Maldegem de Parkcross, de zevende manche van de Exact Cross, op haar naam geschreven. De nummer vijf van Tabor reed solo naar de overwinning. 

De rensters in Maldegem kregen op de omloop in het Sint-Annapark een vettig parcours voor de wielen geschoven. Alicia Franck eiste in de openingsfase de koppositie op, maar moest voorin al snel de rol lossen. 

Onder impuls van een sterke Laura Verdonschot vormde er zich na de tweede passage in de zandbak een kopgroepje van vier. De nummer vijf van het WK in Tabor kreeg het gezelschap van drie Nederlandse vrouwen: Manon Bakker, Leonie Bentveld en Aniek van Alphen. 

Verdonschot probeerde haar concurrentes ronde na ronde onder druk te zetten, maar het verschil tussen de vier koploopsters was klein. Pas in het tweede deel van de cross slaagde ze erin om de tegenstand één voor één van zich af te schudden. 

Bakker en Bentveld hielde Verdonschot nog lange tijd in het vizier, maar zagen haar in de slotronde steeds kleiner worden. Vier dagen na het WK pakt de 27-jarige renster van De Ceuster-Bonache haar eerste zege van het seizoen op Belgische bodem. Eerder won ze al een handvol wedstrijden in Spanje, Portugal en Nederland.

In de strijd om de tweede plaats rekende Bentveld af met haar landgenoten Bakker. Van Alphen en Marion Norbert Riberolle, twee weken geleden nog aan het feest in Zonnebeke, vervolledigden de top vijf. 

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp