Lejeune, Smits en Peeters eerste winnaars in Sint-Niklaas

De eerstejaars en tweedejaars nieuwelingen, jongens en meisjes, mochten allemaal samen de spits afbijten in provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas. Giel Lejeune klopte Brent Lippens bij de tweedejaars, Maxime Smits won solo bij de eerstejaars en Zita Peeters won met een ruime voorsprong bij de meisjes. 

Brent Lippens en Belgisch kampioen Giel Lejeune vochten als tweedejaars op kop van de wedstrijd om de zege in hun categorie. Seppe Sprangers klampte lang aan bij het duo, maar moest ze in de finale laten gaan. Giel Lejeune en Brent Lippens draaiden samen de laatste rechte lijn op. In de spannende laatste hectometers zette Brent Lippens slim Lejeune vast zodat hij aan de kant moest komen van waar de wind kwam. Dit deerde Giel Lejeune, die onlangs nog kampioen van België werd, niet en hij toonde zich ruim de sterkste in de spurt. Seppe Sprangers kwam op 12 seconden binnen als derde met een mooie voorsprong op Lars Corsus en Matse Leys. 

Maxime Smits kroonde zich tot winnaar bij de eerstejaars nieuwelingen. Net na de vierde tweedejaars kwam hij al binnen met een 23-tal seconden voorsprong op zijn leeftijdsgenoten. Victor Devos claimde de tweede plaats. Net achter Devos werd gesprint voor de laatste podiumplaats. Matiz Geens en Joren Celen gingen zij-aan-zij richting finishlijn en hun jump besliste over het verdict. Matiz Geens was een fractie sneller en mocht zo mee het podium op. In de voorbereiding van de podiumceremonie, pikte hij trouwens nog snel de start mee van zijn broer en junior Keano Geens. 

Bij de meisjes nieuwelingen was Belgisch kampioene Zita Peeters afgescheiden winnaar. Met twee en een halve minuut voorsprong op haar dichtste concurrente Lisa Maes pakte zij verdiend de zegetuil mee. Nina Budde mocht als derde mee op het podium. 

Een spannende en drukke eerste wedstrijd aan het populairste meer van Sint-Niklaas en omstreken, op naar de volgende wedstrijden!

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp