Lucinda Brand sprint sneller dan Fem van Empel in Rectavit Ladies Trophy Meulebeke

We kregen in Meulebeke een spannende wedstrijd tussen enerzijds Lucinda Brand en anderzijds het Pauwels Sauzen-Bingoal team met Denise Betsema en Fem Van Empel. Die laatste voerde al van in het begin van de cross de forcing maar in de sprint was het Lucinda Brand die de overwinning naar zich toe trok.

Fem Van Empel dartelde meteen door domein Ter Borcht en probeerde zich enkele keren af te zonderen van de andere dames. Na meerdere inspanningen geraakte ze uiteindelijk voorop met de Europese kampioene Lucinda Brand, die wat in haar ritme leek te moeten komen. “Ik had wat last in de zandbak. De andere technische passages gaan me steeds beter af. Zo’n omloop had je me drie jaar geleden niet moeten voorschotelen, dat ging fout aflopen,” lachte Brand achteraf.

De vrouwen van Pauwels Sauzen-Bingoal konden onder hun tweetjes het ploegenspel spelen. Denise Betsema kwam telkens terug op het kopduo en kon zo mee de wedstrijd bepalen. De Europese kampioene van Trek Baloise Lions zat dus in de tang, maar kon het in een zeer spannende sprint met drie toch afwerken. “Ik ben rustig gebleven toen Denise op het einde nog kwam aansluiten. Fem hield bij het opdraaien plots weer in en dat speelde in mijn kaart”, glunderde de Nederlandse.

Inge van der Heijden en Marion Norbert Riberolle werden als vierde en vijfde afgevlagd.

© Photopress

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp