Lucinda Brand zegeviert aan het Zilvermeer

Lucinda Brand heeft de Exact Cross in Mol achter haar naam gezet. In de beginfase ontsnapte ze met haar ploegmate Shirin Van Anrooij, die even later het gezelschap kreeg van Laura Verdonschot en Sanne Cant. Lucinda Brand stormde solo naar de overwinning op het snelle maar technische parcours aan het Zilvermeer. Shirin Van Anrooij kaapte nog de tweede plaats weg en Laura Verdonschot finishte knap derde na een finale strijd met Sanne Cant.

Zoë Backstedt tekende voor de kopstart met de favorietes in haar zog. Al snel nam Lucinda Brand het heft in handen. Enkel haar Baloise Trek Lions ploegmate Shirin Van Anrooij kon Brand nog bijbenen. Op die manier konden Lucinda Brand en Shirin Van Anrooij de eerste ronde al een verschil maken. Het tempo van Brand lag verschroeiend hoog en Van Anrooij moest al snel haar ploegmate laten rijden. Het parcours in Mol is genadeloos, één keer van de fiets en je verliest enkele seconden.

Ondertussen vocht Laura Verdonschot haar in de wedstrijd en het duurde niet al te lang voor ze bij Van Anrooij kwam aansluiten. Verdonschot probeerde een tijdlang Brand nog binnen schot te houden, maar moest haar meerdere erkennen in de ex-wereldkampioene. Even later kwam ook zandspecialiste Sanne Cant aansluiten bij het achtervolgend duo en kregen we een pittige strijd voor plaatsen twee en drie.

In de slotronde kon Shirin Van Anrooij zich terug loswerken van haar Belgische concurrentes en fietste naar plaats twee. Sanne Cant en Laura Verdonschot maakten er nog een pittige strijd voor om plaats drie. Verdonschot kon Cant lossen op de laatste technische stroken en viste een welverdiende podiumplaats binnen.

Winnares Lucinda Brand is nog altijd geen zandspecialiste, maar won wel overtuigend. “Vroeger was ik dramatisch in het zand, vandaag ging het wel lekker. Al rijd ik er nog altijd niet graag in.”

“Ik had eindelijk een goeie start, maar misschien was ik wat te enthousiast”, vulde Shirin van Anrooij aan. “Ik had een slechte ronde, maakte te veel fouten en zag Lucinda niet meer terug. Ze was gewoon de sterkste. Ik viel nog terug naar plek 4, maar gelukkig had ik nog een goeie slotronde in het zand.”

“Ik had het niet verwacht, maar het is wel leuk”, vertelde Verdonschot blij. “Ik dacht dat ik naast het podium zou vallen, maar ik ben blijven vechten.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp