Michael Vanthourenhout aan het feest in Exact Cross Kruibeke

Net als bij de vrouwen bleef Pauwels Sauzen-Bingoal ook aan de winnende hand bij de mannen. Michael Vanthourenhout reed halfkoers weg uit een kopgroep van vier en pakte snel een mooie bonus. Die zou hij niet meer afgeven. Ploegmaat Eli Iserbyt werd tweede, Laurens Sweeck vervolledigde het podium.

Een fikse regenbui voor de start herschiep de omloop in een glibberig en echt veldritparcours. De renners doken om halfzes het veld in. Jens Adams nam met een raketstart meteen de leiding en gaf die niet snel af.

Na wat schermutselingen voorin, met lange tijd ook de verrassende Yentl Bekaert, vormde zich rond halfkoers toch een kopgroep van vier: Laurens Sweeck, de uit de achtergrond teruggekeerde Lars Van der Haar en ploegmaats Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt. De West-Vlamingen konden dus het ploegenspel spelen en dat deden ze perfect. Eli Iserbyt probeerde een aantal keer te ontsnappen op de schuine kanten. Michael Vanthourenthout ging uiteindelijk aan de haal met een snedige versnelling.

In de achtervolgende groep knapte Laurens Sweeck het vuile werk op. Eli Iserbyt bleef echter in het spoor en profiteerde in de slotfase optimaal. Hij liet zijn voormalige ploegmakker ter plaatse laten en snelde naar de tweede plek. Sweeck hield nog stand en hield Van der Haar net af voor de begeerde laatste podiumplek.

Zesje wordt een acht
“Ik had de voorbije weken geen supergevoel, dan is het dubbel zo leuk om met een zege het seizoen te kunnen starten. Ik voelde bij de versnellingen dat er nog wat op zat bij mij, dus probeerde ik het zelf,” aldus winnaar Michael Vanthourenhout. “Voor de cross zou ik mijn vorm een zesje gegeven hebben, na deze cross is dat al een acht” gaf hij nog mee.

© Photopress

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp