Michael Vanthourenhout solo naar de zege in Waaslandcross

Michael Vanthourenhout heeft de Exact Cross in Sint-Niklaas op zijn naam geschreven, met Eli Iserbyt op de tweede plaats. In een spannende sprint voor de derde plek wist Lars van der Haar zijn voormalige teamgenoot Toon Aerts net voor te blijven, waardoor Aerts toch nog als vierde eindigde in de eerste cross na zijn schorsing.

Toon Aerts maakte een indrukwekkende terugkeer in de eerste ronde van de wedstrijd, alsof hij nooit was weggeweest. Hij passeerde renner na renner, en de vele aanwezige fans juichten hem luidkeels toe.

Helaas lukte het Aerts niet om Michael Vanthourenhout nog bij te benen. Europees kampioen Vanthourenhout nam al in de eerste ronde een mooie voorsprong. Dankzij uitstekend teamwork en het afstopwerk door Eli Iserbyt, kon Vanthourenhout zijn voorsprong snel uitbreiden. Crelan-Corendon renners Joran Wyseure en Toon Vandebosch deden hun uiterste best om de voorsprong nog terug te verkleinen, maar tevergeefs.

Zo kon Vanthourenhout naar de zege rijden. Enkel ploegmaat Iserbyt deed in de laatste ronde nog een poging om hem bij te benen, maar kwam te laat, maar volmaakte mooi het één-tweetje voor het Pauwels Sauzen – Bingoal team.

In de sprint om de derde plaats leek Aerts alleen te maken te hebben met Wyseure, wat hij keurig deed. Maar in de laatste meters wist Lars van der Haar Aerts nog te passeren. Desondanks maakte Aerts een knappe comeback door als vierde te eindigen.

Vanthourenhout schreef knap deze laatste Exact Cross van het seizoen op zijn naam, op een iets andere manier dan hij zich voorgenomen had.  “Het was eigenlijk het plan om mijn krachten vandaag te sparen, omdat de cross van morgen in Brussel me heel goed ligt. Maar dat is anders uitgedraaid. Ik heb een uur lang tegen mezelf moeten vechten.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp