Michiel Mouris en Brent Lippens de sterkste nieuwelingen

Michiel Mouris en Brent Lippens kaapten in Zonnebeke de overwinningen weg bij de nieuwelingen. Mouris rekende bij de tweedejaars af met Belgisch kampioen Arthur Van den Boer, eerstejaars Lippens maakte al vroeg in de wedstrijd het verschil.

Bij de tweedejaars werd een tweestrijd verwacht tussen Nederlands kampioen Mouris en Belgisch kampioen Van den Boer en hoewel in eerste instantie ook Naud De Clercq kon aanpikken bij dat duo draaide het ook uit op dat scenario. In de tweede van vier ronden sloeg Mouris een kleine kloof en Van den Boer slaagde er niet meer in om die achterstand goed te maken. De Clercq eiste de derde podiumplaats op.

“Ook Arthur gaf me een sterke indruk, maar toen hij de materiaalpost opzocht voor een fietswissel, besliste ik om te versnellen en dat bleek tactisch de goede keuze”, verklaarde Mouris achteraf. “Ik slaagde erin om een kleine kloof te slaan en was sterk genoeg om dat verschil vast te houden en zelfs nog een beetje uit te diepen.”

Brent Lippens liet bij de eerstejaars geen twijfel bestaan over zijn bedoelingen. Nadat Dima Roels de kopstart had genomen, nam Lippens al snel over en aan het einde van de eerste ronde had hij al een duidelijke kloof geslagen ten opzichte van de eerste achtervolgers. Hij werd niet meer verontrust en won met ruime voorsprong. In de strijd om de tweede plaats toonde Thomas Verdonck zich in de slotronde sterker dan Roels, Len Geerts en Mathis De Waele.

“Het BK vorige week was een enorme teleurstelling”, zei Lippens. “Ik wist dat ik op mijn top was, maar in Lokeren ging ik in de openingsronde over de kop. Ik raakte onderkoeld en had bovendien pijn aan mijn handen en neus, waarna ik niet meer aandrong en uit de wedstrijd stapte. Ik startte hier dan ook met revanchegevoelens en koos er bewust voor om er van bij het begin vol voor te gaan.”

Elena van der Veken beste dame

Ook de dames nieuwelingen reden mee in de wedstrijd van de eerstejaars. De Nederlandse Elena van der Veken reed solo naar de zege, voor de Deense Sara Aaboe Kallestrup en Lisa Maes.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp