Mol serveert vrijdag eerste duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert

Vrijdag wordt rond het Zilvermeer in Mol de derde manche van de Exact Cross gereden. Voor het eerst dit seizoen zullen Mathieu van der Poel en Wout van  Aert samen aan de start van een veldrit staan. Van Aert kan zichzelf opvolgen vrijdag, bij de vrouwen mikt Shirin van Anrooij voor een tweede zege op rij in Mol.

Al een aantal weken is de Zilvermeercross veelbesproken aangezien het de eerste veldrit van dit seizoen is waarin de twee grote tenoren, Wout van Aert en Mathieu van der Poel, elkaar terug tegenkomen. Nadat van Aert bij zijn terugkeer in het veld meteen wist te winnen in de Exact Cross in Essen, toonde wereldkampioen van der Poel afgelopen zaterdag in Herentals zijn klasse. Het belooft dus een spannend weerzien te worden in Mol en boeiend om te ontdekken wat momenteel de onderlinge verhoudingen zijn tussen deze twee fenomenen.

Op de startlijst bij de mannen in Mol staan nog enkele mooie namen: Niels Vandeputte, Gianni Vermeersch, Quinten Hermans en Toon Vandebosch. Bovendien tekent ook Florian Vermeersch present aan het Zilvermeer. De wegrenner en zilveren medaille van het WK gravel rijdt in Mol zijn eerste veldrit van deze winter.

Bij de vrouwen is de winnares van vorig jaar, de Nederlandse Shirin van Anrooij, van de partij. Grootste uitdagers voor haar zijn haar ploeg- en landgenote Lucinda Brand en landgenotes Denise Betsema, Manon Bakker en Aniek van Alphen. Ook de Britse Zoe Backstedt kan hoge ogen gooien in Mol. Van Belgische zijde is het uitkijken naar Sanne Cant en Laura Verdonschot.

Voorafgaand aan beide elitewedstrijden staat vrijdag in Mol de Miles for Smiles Exact Cross op het menu. Titelpartner Exact wil het jaar op een extra mooie manier afsluiten: met de Miles for Smiles Exact Cross wil Exact zijn steentje bijdragen aan de maatschappij. Medewerkers en partners van Exact rijden enkele rondjes op het parcours van de Zilvermeercross om zo geld in te zamelen voor Make-A-Wish. Daarna, op het middaguur, komen de atleten van Special Olympics het beste van zichzelf geven. Zij rijden hun eigen Zilvermeercross op een kortere lus van het parcours.

PRAKTISCHE INFO EXACT CROSS MOL

Programma vrijdag 22 december 2023:

  • 10u30 – Miles for Smiles Exact Cross
  • 12u00 – Special Olympics
  • 13u45 – Vrouwen Elite (Live op Sporza)
  • 15u00 – Mannen Elite (Live op Sporza)

TV

De Exact Cross Mol voor elite vrouwen en elite mannen is op vrijdag 22 december vanaf 13u30 live te volgen in Sporza op VRT 1.

Tickets & meer info:

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp