MVDP wint Azencross met overmacht

Het publiek is altijd aan het feest in Loenhout, maar ook wereldkampioen Mathieu Van der Poel mocht andermaal vieren vandaag. Hij snelde in deze moddercross al naar zijn zesde seizoenzege op slechts twee weken tijd. Gianni Vermeersch en de Spanjaard Felipe Orts konden Ryan Kamp van het podium houden in de Azencross.

Na een wat ontsierde start met een val en een massaal oponthoud konden we eraan beginnen. Zonder Florian Vermeersch weliswaar, hij kwam op zijn elleboog terecht en moest opgeven in de eerste meters. Een sterk gestarte Zwitserse kampioen Timon Rüegg nam het initiatief tijdens de eerste ronden en zorgde al meteen voor een afscheiding. Samen met de Nederlanders Mathieu Van der Poel en Ryan Kamp kon hij een eerste kopgroep vormen.

Een sterk teruggekomen Gianni Vermeersch dichtte de kloof naar de drie ontsnapte renners met de Spaanse kampioen Felipe Orts in zijn spoor. De kopgroep van vijf renners hield stand tot halfcross, toen vond Van der Poel het welletjes geweest. Hij schudde serieus aan de boom en legde de Azencross in een definitieve plooi.

Voor de tweede en derde plaats kregen we nog een spannende strijd tussen Felipe Orts, Ryan Kamp en Gianni Vermeersch. Bij het ingaan van de laatste ronde zagen we Orts en Vermeersch afstand nemen van Kamp. Die laatste gaf niet af en kwam nog terug opzetten in de laatste ronde. Met z’n drieën dicht op elkaar draaiden ze de laatste rechte lijn op. Vermeersch trok in dit spurtje aan het langste eind voor Felipe Orts en Ryan Kamp.

“Ik had niet per se een stuk in gedachten waar ik wilde wegrijden, maar het groepje bleef wat groot en ik wilde wat uitdunnen. In het wiel heb je veel minder controle en zie je moeilijker waar je rijdt. Ik ben blij dat ik mijn eigen ding kon doen alleen voorop”, aldus de wereldkampioen.

Zijn ploegmaat Gianni Vermeersch mocht mee op het podium na een remonte. “Ik had niet verwacht dat ik in de cross nog aanspraak ging maken op het podium. Ik heb met de ploeg iets meer specifieke crosstraining afgewerkt en dat werpt wel zijn vruchten af.”

Een emotionele Felipe Orts mocht mee op het podium na het overlijden van zijn oom gisteren. “Ik ben blij dat ik hier kon meestrijden voor het podium in deze zware cross en wil deze opdragen aan mijn familie.”

Het publiek genoot in Azencross andermaal van een fantastische Exact Cross met de wereldkampioen als winnaar. Terwijl hij ging uitrusten richting de wereldbeker van morgen in Hulst, ging het feest nog een tijdje door in Loenhout.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp