One-man-show van Arthur Van Den Boer in Waaslandcross voor nieuwelingen

De nieuwelingen beten de spits af op het Provinciaal domein De Ster. Belgisch kampioen Arthur Van Den Boer had geen medelijden met zijn tegenstanders en ranselde van bij de start het ruime deelnemersveld uit elkaar. Fausto Delme en Lars Daelmans wonnen de strijd om de podiumplaatsen, op ruime afstand van de winnaar, Brent Lippens zegevierde andermaal bij de eerstejaars. Elena Van der Veken won bij de meisjes.

In de eerste stroken al nam Arthur Van Den Boer afscheid van zijn vele tegenstanders. Fausto Delme, eerstejaars nieuweling Brent Lippens en Lars Daelmans bundelden de krachten in de achtergrond maar konden de autoritaire leider niet meer bedreigen. De Belgisch kampioen vergrootte alleen maar zijn voorsprong en zegevierde met verve in deze laatste Exact Cross dit seizoen. “Ik kon op het eerste bergje blijven rijden en mijn concurrenten stonden daar te voet, daarna heb ik mijn eigen tempo aangehouden en mijn voorsprong meteen proberen uit te breiden”, aldus de winnaar. Met succes, hij maakte er een ware one-man-show van.

In de finale kregen we een spannende strijd om de ereplaatsen. Het was uiteindelijk Fausto Delme die zich kon onderscheiden van zijn concurrenten in de allerlaatste ronde. Eerstejaars Brent Lippens finishte als derde algemeen bij de nieuwelingen en maakte een uitbundig zegegebaar. “Ik ben zeer tevreden met deze zege en het ruime verschil op de andere eerstejaars. Ik ben helemaal klaar voor het tweede jaar bij de nieuwelingen, maar eerst één en ander uitproberen op de mountainbike komende zomer”, aldus de winnende eerstejaars. Daan Willemsen en Giel Lejeune vervolledigden het podium.

Bij de meisjes nieuwelingen kregen we een spannende strijd tussen Elena Van der Veken en Sanne Laurijssen. Bij het ingaan van de laatste ronde volgde Belgisch kampioene Laurijssen op 17 seconden, maar ze kon nog heel wat van die achterstand goedmaken. Ze kwam op tijd om nog te komen piepen op de finishfoto, maar niet om nog aanspraak te maken op de zege. De Nederlandse Elena Van der Veken won na een spannende laatste ronde.

Het podium bij de eerstejaars nieuwelingen: Brent Lippens, Daan Willemsen en Giel Lejeune.
Arthur Van Den Boer won met een ruime voorsprong de wedstrijd.
Elena Van der Veken won bij de meisjes nieuwelingen voor Sanne Laurijssen en Lisa Maes

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp