Pim Ronhaar: “Zo lang mogelijk in het spoor van Van Aert blijven”

Zaterdag zijn we aan de zesde Ethias Cross van het seizoen toe. Bij de mannen is Wout van Aert dé blikvanger en uiteraard topfavoriet. Maar misschien zorgt Pim Ronhaar wel voor de verrassing.

Baloise-Trek, het team van Sven Nys, is op stage en blijft dit weekend uit competitie. Op de Nederlander Pim Ronhaar na. De beloftenwereldkampioen bleef achter in eigen land. “Ik heb nog nooit een winterstage in het buitenland gedaan en ik zie er voorlopig ook nog het nut niet van in”, verrast Ronhaar. “Dat is misschien een stap die ik later nog kan zetten. En omdat ik in het weekend van Koksijde uit competitie bleef door een hoogrisicocontact, wilde ik dit weekend toch graag nog een wedstrijd rijden. Dat is Essen geworden.”

Ronhaar werd in zijn laatste wedstrijden – Besançon en Boom – respectievelijk derde en vijfde, tussen de wereldtop. “Het loopt prima”, vertelt hij. “In deze periode kom ik in zwaardere crossen altijd goed uit de verf, maar dat ik dit nu al een poos volhoud, is nieuw. Met dank aan mijn coach Paul Van Den Bosch, die me meer uren liet trainen, zodat mijn basis breder werd. Op die lastige omlopen komt mijn grote motor prima tot zijn recht.”

“Uiteraard is Wout van Aert topfavoriet”, beseft Ronhaar. “Straf hoe hij vorige week uitpakte. Ik was onder de indruk. Maar dat betekent niet dat ik me in Essen meteen zal neerleggen bij zijn overwicht. Als ik een goede dag heb, en hij een beetje met Val di Sole van zondag in het achterhoofd rijdt, kan ik hem misschien een eind volgen, al moet ik uiteraard proberen om daarbij niet over mijn toeren te gaan.”

Naast Van Aert en Ronhaar is ook Gianni Vermeersch een van de mooie namen op de startlijst. Vermeersch hervat er de competitie na een lange rustperiode na een intensief wegseizoen. Ook Thijs Aerts en Lander Loockx zijn tuk op een goed resultaat. In de Rectavit Ladies Cross is het uitkijken naar youngster Zoë Backstedt. Het Britse toptalent is Europees juniorenkampioen en doet in Essen een gooi naar een eerste zege in een tv-cross. Concurrentie mag ze onder meer verwachten van haar landgenote Anna Kay, een paar weken geleden nog winnares in Leuven. Van Belgische zijde is het uitkijken naar Ellen Van Loy, Suzanne Verhoeven en Laura Verdonschot .

Net als andere Ethias Crossen kan u de wedstrijd ofwel ter plekke ofwel live op VTM volgen.

Programma Ethias Cross Essen – 11 december 2021

10u00 Nieuwelingen mannen eerstejaars

11u00 Nieuwelingen mannen tweedejaars

12u00 Junioren mannen

13u45 Elite & jeugd Vrouwen – Rectavit Ladies Cross (live op VTM)

15u00 Elite & U23 Mannen (live op VTM)

Foto: Photopress.be


Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp