Riberolle de sterkste in de Rectavit Ladies Cross Essen

Marion Norbert Riberolle, Laura Verdonschot, Aniek Van Alphen en Fauve Bastiaenssen legden er meteen duchtig de pees op in de modder van Essen. Fauve Bastianessen haar plaats werd al snel ingenomen door de Tsjechische Julia Kopecky. De verrassende Julia Kopecky moest als eerste de favorietes laten gaan en iets later moest ook Verdonschot haar meerdere erkennen in haar twee concurrentes.

Met z’n tweetjes vochten ze een ferme strijd uit in de tweede wedstrijdhelft van deze Rectavit Ladies Cross. Aniek Van Alphen probeerde haar Belgische concurrente te lossen in de voorlaatste ronde en pakte enkele meters, maar Riberolle is een taaie en vocht snel terug. Bij het ingaan van de laatste ronde was de aansluiting een feit. In deze laatste ronde waagde Riberolle zelf haar kans op het steeds zwaarder wordende parcours. Ze kreeg weinig ruimte van de Nederlandse, maar behield haar beperkte voorsprong en kon het zegegebaar maken.

Laura Verdonschot stelde haar derde plaats veilig en ook Julia Kopecky kon haar vierde plaats behouden na een felle start. In de strijd om de vijfde plaats kregen we nog een enorm spannend spurtje tussen twee Belgische vrouwen, waarbij Kiona Crabbé in extremis nog de vijfde plaats afsnoepte van Kim Van De Steene.

“Ik ben heel blij om hier te winnen. Het was niet gemakkelijk tegen Aniek, maar vandaag was het moment om nog eens te winnen. In de verkenning was het niet zo zwaar als in de wedstrijd, het was heel zwaar geworden. Ik heb wel vertrouwen in mijn sprint maar het is beter om te anticiperen, daarom ging ik tijdens de laatste ronde al aan”, aldus de Belgische winnares.

Tweede Aniek Van Alphen had daar weinig aan toe te voegen. “Het was een zeer zware wedstrijd en ik was enkel blij geweest met de overwinning hier vandaag. Het was kouder dan ik verwacht had en meer loopstroken dan in de verkenning. Marion was zeer sterk vandaag.”

Riberolle wint de Rectavit Ladies Cross in Essen.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp