Riberolle is maatje te groot en pakt derde seizoenszege

Marion Norbert-Riberolle heeft met veel overmacht de Exact Cross in Zonnebeke gewonnen. In de Westhoek boekte ze haar tweede overwinning van het seizoen. Larissa Hertog en Clara Honsinger flankeerden onze landgenote op het podium. 

Op een winters parcours in Zonnebeke liet Marion Norbert Riberolle er geen gras over groeien. De Belgische, eerder dit seizoen al goed voor winst in Essen en Otegem, dropte al in de eerste ronde een bommetje. 

Slechts één renster kon het spoor van Riberolle volgen: de verrassende Larissa Hartog. De Amerikaanse Clara Honsinger moest na een slechte start al vroeg de rol voorin lossen. 

Ook Hartog kon niet lang het wiel van Riberolle in het vizier houden. Na een foutje in een gladde bocht zag de leidster steeds kleiner worden. Riberolle kende geen genade en duwde het gaspedaal daarna nog wat dieper in. 

Met veel overmacht sleepte Riberolle haar derde zege van het seizoen binnen. Hartog kan met een tweede plaats terugblikken op een uitstekende cross. Honsinger sleepte de derde en laatste podiumplek in de wacht.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp