Sanne Cant: ‘Hoop opnieuw aan te sluiten bij de wereldtop’

Zaterdag zijn we al aan de vierde Ethias Cross van het seizoen toe. We blijven in West-Vlaanderen: na Bredene trekken we wel opnieuw landinwaarts en we houden halt in Meulebeke, waar begin januari nog de Belgische kampioenschappen werden afgewerkt. Vooral een prettig weerzien voor… Sanne Cant.

Sanne Cant heeft dit seizoen nog niet gecrost. De Belgische kampioene wilde haar seizoen starten in Bredene, maar door een keel- en longontsteking moest ze dat debuut een weekje uitstellen. “Jammer, want ik keek er enorm naar uit”, vertelt ze zelf. “Ik heb de voorbije zomer hard gewerkt en dan ben je benieuwd waar je staat. Gelukkig heb ik door die ziekte niet te veel aan conditie ingeboet.”

Cant reed een voortreffelijke zomercampagne, maar zag dat niet beloond in een selectie voor het WK in Leuven. “Ik heb me aangeboden bij de bondscoach, maar ik ben niet weerhouden. Ik kreeg een plekje op de reservebank. De ontgoocheling was groot, maar ik heb uiteindelijk snel de knop omgedraaid en het vizier meteen op het veldrijden gericht. Ook in de cross heb ik immers nog een grote uitdaging, namelijk beter doen dan de voorbije twee jaar. De laatste maanden van vorige winter ging het opnieuw de goede kant op, maar ik wil toch bewijzen dat ik nog met de wereldtop mee kan. Althans, met die intentie ga ik dit seizoen van start. En met dit dubbel weekend en de Wereldbekers in de VS worden het al meteen belangrijke weken.”

Cant heeft goede herinneringen aan Domein Ter Borcht. Ze won er niet minder dan vier van de zeven edities, waaronder het meest recente BK. Ook zaterdag behoort ze tot het kransje der favorieten. “Er blijven een paar toppers afwezig. Misschien is dat niet eens een ramp en krijgt mijn motor op die manier de tijd om in gang te schieten”, lacht ze. “Maar ik wil absoluut meedoen om te winnen. Het parcours is sinds het BK trouwens echt knap. Al vraag ik me af wat de voorspelde regen nog met de ondergrond gaat doen.”

Gaat Iserbyt voor vier op rij?

Bij de mannen is het uitkijken naar het trio van Pauwels Sauzen-Bingoal, dat vorige zaterdag in Bredene de volledige top drie bevolkte. Eli Iserbyt scoorde daar een drie op drie, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout flankeerden hem op het podium. Tegenwind mogen ze in Meulebeke verwachten van Quinten Hermans, Toon Aerts en Daan Soete. Drie Kempenaars die samen kunnen proberen bovenvermeld trio te ontwrichten.

Net als andere Ethias Crossen kan u de wedstrijd ofwel ter plekke ofwel live op VTM volgen.

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp