Sanne Cant: “Meulebeke een van mijn favoriete omlopen”

Zaterdag zijn we alweer toe aan de derde Exact Cross van het nog prille veldritseizoen. Na passages in Oost-Vlaanderen en Limburg, doen we dit weekend West-Vlaanderen aan. Eli Iserbyt en Fem van Empel, de winnaars in Beringen, zijn ook in Meulebeke de topfavorieten. Maar ook Sanne Cant, al meer dan een decennium onze nationale trots bij de vrouwen, hoopt op een prima prestatie.

Sanne Cant was de voorbije dagen wat verkouden, waardoor de trainingsintensiteit even werd teruggeschroefd. “Intussen ben ik opnieuw aan de beterhand en in volle hoop zaterdag gezond aan de start te staan”, vertelt de 13-voudige Belgische kampioene. “Wat die korte trainingsafbouw met mijn conditie heeft gedaan, weet ik ook niet. Het kan goed uitdraaien omdat ik frisser ben, het kan ook zijn dat mijn motor wat tijd nodig heeft om opnieuw op toerental te komen.”

Maar de kopvrouw van Crelan-Fristads zakt sowieso graag af naar Meulebeke, waar ze de voorbije vijf jaar maar liefst vier keer aan de winnende hand was. Inclusief het BK, begin 2021. Cant vindt het rondje in Domein Ter Borcht op haar lijf geschreven. “Als ik zelf een omloop mag uittekenen, zou dit wellicht aardig in de buurt komen”, lacht ze. “Redelijk wat draaien en keren, best technisch. En zelfs met de regenval van de voorbije dagen wordt het er geen slijkcross. Sinds het BK is het wel iets lastiger geworden met die twee aangelegde heuvels, waarop je makkelijker het verschil kan maken.”

Voor Cant is Fem van Empel, die zowel in Kruibeke als in Beringen won, de topfavoriete. “Meer dan Lucinda Brand, ja. Alhoewel zij ook wel op het podium zal eindigen. Achter die twee ligt alles kort bij elkaar, denk ik. Dat geldt ook voor mezelf. Ik kan zowel derde als achtste eindigen.” 

Iserbyt voor eigen volk?

Bij de mannen wordt het uitkijken naar een nieuwe strijd tussen Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Lars van der Haar. Opmerkelijk is dat veelwinnaar Eli Iserbyt, die in Meulebeke quasi voor eigen volk rijdt, er nog nooit in slaagde deze wedstrijd op zijn naam te schrijven. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal zal er na zijn zege in Beringen op gebrand zijn eindelijk ook eens de Berencross te winnen. Tezelfdertijd wil Laurens Sweeck maar al te graag zijn nieuwe werkgever plezieren met een eerste overwinning. En Sven Nys hoopt dan weer op een sterke collectieve prestatie van zijn Baloise Trek Lions. Europees kampioen Lars van der Haar krijgt immers zowel Pim Ronhaar als Thibau Nys in steun. Het zou zaterdag zomaar eens een spannende namiddag kunnen worden.

Net zoals voor alle andere Exact Crossen kan u ook voor de wedstrijd in Meulebeke terecht bij VTM vanaf 13u35 voor zowel het live verslag van de vrouwen- en de mannencross als voor- en nabeschouwingen. Het commentaar is van Michel Wuyts en Niels Albert.

Programma Exact Cross Meulebeke, zaterdag 1 oktober:

  • 10u00: Nieuwelingen eerstejaars
  • 11u00: Nieuwelingen tweedejaars
  • 12u15: Junioren Mannen
  • 13u45: Elite en beloften Vrouwen (live op VTM)
  • 15u00: Elite en beloften Mannen (live op VTM

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp